Kursus

Forarbejdning af råvaretyper

Du kan vurdere, tilberede og optimere brug af råvarer inden for en af følgende råvaregrupper: Kød og vildt/Fisk, skaldyr og bløddyr/Grøntsager og frugt/Bønner og linser/ Korn og spirer.

Fakta

Navn:
Forarbejdning af råvaretyper
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
48825-

-

Målgruppe

Medarbejdere som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Mål

Du kan: - Udvælge og vurdere råvarer ud fra kvalitet, økologi, lokalitet/nationalitet og madtekniske egenskaber.- Klargøre og tilberede råvarer, så næringsstofferne bedst muligt bevares.- Klassificere råvarer med gode kilder til sundhedsfremmende stoffer- Minimere madspild ved optimal udnyttelse af de enkelte råvarer.Kompetencerne kan opnås inden for en af følgende råvaregrupper:_____Kød og vildt_____Fisk, skaldyr og bløddyr_____Grøntsager og frugt_____Bønner og linser_____Korn og spirer.

Varighed

2 dage

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.