Kursus

Kloakering - Pumpeanlæg mv.

Deltagerne kan, med overholdelse af normer, standarder, og regler for arbejdsmiljø, montere højvandslukkere og rottespærre i en afløbsinstallation, samt montere pumpeanlæg i spildevands, regnvands og drænvandsinstallationer fra et og to familie huse og mindre industribygninger.

Fakta

Navn:
Kloakering - Pumpeanlæg mv.
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2893
Fagkode:
49288-

-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til faglærte og ufaglærte bygge- og anlægsarbejdere, der har gennemført rørlæggeruddannelsen eller som har eller ønsker beskæftigelse inden for kloakområdet.

Mål

Deltagerne kan: - Varetage myndighedsansøgning for de pågældende afløbsinstallationer. - Udføre de nødvendige forundersøgelser samt vælge hensigtsmæssige afløbskomponenter og pumpe ud fra producentens tekniske data.- Projektere afløbsanlæg, hvor pumpeanlæg og højvandslukkere efter gældende lovgivning og standarder fra et - og to - familiehuse og mindre industribygninger.- Projektere afløbsanlæg efter gældende normer og lovgivning, hvor højvandslukkere i relevante spildevandsinstallationer fra installationer med lille brugerkreds indgår.- Udføre digital dokumentation af lovpligtig kvalitetssikring og sikre at arbejdet udføres i henhold til gældende bygnings-, miljø og arbejdsmiljølovgivning.

Varighed

3,0 dage

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.