Søg i VidensCenter nyheder

Titel
Bæredygtig vejledning handler (også) om trivsel
Når unge vælger uddannelse spørger de: ”Jeg vil gerne ud og gøre en forskel i verden. Er det jer, der kan give mig kompetencerne til det?” Det siger studievejledningen på DTU. Spørgsmål om bæredygtighed fylder mere end nogensinde før. Men det stærke engagement i fællesskabets og klodens bedste, risikerer at trække veksler på den enkelte studerendes trivsel.
14. november 2022
DUEK får nyt valgmodul om bæredygtighed
Bæredygtighed er på alles læber, men hvordan kan vi som vejledere forholde os til begrebet og arbejde med det i praksis? Med et nyt valgmodul på Diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning sættes bæredygtighed på vejlederdagsordenen.
7. oktober 2022
Tre anbefalinger til arbejdet med unge uden job og uddannelse
Cirka 50.000 unge mellem 15 og 24 år er hverken i job eller uddannelse. Videnshuset Cabi har udarbejdet konkrete anbefalinger og samlet eksempler på vellykkede praksistiltag til professionelle, der arbejder med målgruppen.
25. juli 2022
Gruppevejledning - inspiration til dialog om trivsel med alle elever
Denne artikel giver lærere og vejledere inspiration til, hvordan gruppevejledning kan støtte op om alle elevers trivsel.
28. marts 2022
Book en STEM-ekspert til folkeskolen eller til et forløb i gymnasiet
Kan snapchat redde verden? Hvad er der i en energidrik? Hvordan laver man vaskepulver eller bygger et instrument? Hvad laver forskellige slags ingeniører?
9. august 2021
Nyt vejledningsværktøj: Skillsuniverset
Skillsuniverset.dk er en digital læringsplatform, hvor unge kan blive klogere på sig selv og deres uddannelsesveje.
3. maj 2021
Decision Game: Et spil om at turde drømme om uddannelse
Decision Game er et uddannelsesspil, der træner udskolingselever i at træffe valg og se alternative veje i uddannelsessystemet. Spillet er udviklet i Høje Taastrup kommune i et samarbejde mellem helhedsplanen i Gadehavegård, Gadehavebiblioteket og Ungdommens Uddannelsesvejledning. Ambitionen er at brede spillet ud til andre kommuner i landet.
7. oktober 2020
Ny master i vejledning på DPU
Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) udbyder fra efteråret en ny revideret master i vejledning med nyt modul omkring aktionslæring i vejledning og øget fokus på vejlederens profession.
25. maj 2020
Hvordan vejleder eVejledning voksne?
Vejleder og rådgiver du voksne om deres uddannelsesmuligheder?
25. maj 2020
Studievalg Danmark skal vejlede om erhvervsuddannelser
Studievalg Danmark har hidtil vejledt gymnasieelever om valg af videregående uddannelse. Men nu skal de også vejlede de unge om muligheden for at tage en erhvervsuddannelse.
31. marts 2020

Nyhedskategorier

VidensCenter for Vejledning