PrintHeader
UddannelsesGuiden bruger cookies for at få sitet til at fungere og til at måle trafik.
Du kan altid slette cookies fra ug.dk igen.
 • tip

  Send siden

  Der er sket en fejl..

  - Udfyld venligst din e-mail adresse.- Udfyld venligst modtagers e-mail adresse.

   
   
   
 • Print siden
 • Læs siden

Artikel

Efter 9. klasse

I løbet af din skoletid har I arbejdet meget med jeres valg af fremtidig uddannelse og job, men derfor kan du godt være usikker på, hvad du har lyst til at gå i gang med efter skolen.

Er du i tvivl om, hvad du skal efter 9. klasse, så kan du her få ideer til, hvordan du kan overveje de forskellige muligheder.

Der er mange ting, du skal overveje, inden du beslutter dig. Giv dig derfor tid til at undersøge tingene grundigt.

Gode råd

I artiklen Overvejelser inden du vælger uddannelse kan du finde en masse gode råd om, hvad du kan undersøge, inden du beslutter dig.

Andre skoleophold

I artiklen Usikker på hvad du vil? fortælles der om andre typer af skoleophold, som måske kan være et skridt på vejen til en større afklaring. Du kan også finde link til job- eller uddannelsesmuligheder i udlandet.

De gymnasiale uddannelser

Artiklen I gang med en gymnasial uddannelse gennemgår, hvad du skal være opmærksom på, inden du vælger mellem de fire uddannelser.

Erhvervsuddannelser

Artiklen I gang med en erhvervsuddannelse fortæller om de forskellige adgangsveje til en faglig uddannelse, samt om hvordan du bliver optaget.

For unge med særlige behov

Unge udviklingshæmmede og andre unge, der af fysiske eller psykiske grunde ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse, har mulighed for at tage en særligt tilrettelagt 3-årig ungdomsuddannelse.