Kursus

Belysning - design og dimensionering

Efter kurset kan deltageren dimensionere et mindre belysningsanlæg, baseret på kundens ønsker om design, brugeroplevelse og komfort.Søgeord: EN12464-1, BR18, SIK, EMC, EMI, dimensionering af belysning, lysteknisk dokumentation

Fakta

Navn:
Belysning - design og dimensionering
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2864
Fagkode:
48885-

-

Målgruppe

Uddannelsen retter sig mod personer med en elektrikeruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for kompetencer inden for belysning.

Mål

Efter kurset kan deltageren dimensionere et mindre belysningsanlæg, baseret på kundens ønsker om design, brugeroplevelse og komfort. Det betyder:Deltageren har kendskab til dynamisk belysning, fx tunable white, og til valg af styring. Valg af styring omhandler sikkerhed og teknik, heriblandt kommunikation imellem tekniske komponenter, trådløst netværk, PoE (Power over Ethernet) og IoT (Internet of Things).Deltageren har viden om EN12464-1 og andre gældende love og regler for installation af belysning.Deltageren designer en belysning, der passer til kundens ønsker til brugeroplevelse og komfortbehov. Det gælder forskellige typer lokaler, fx til kontor-, butiks- eller lagerformål. Deltageren dimensionerer et mindre belysningsanlæg med valg af korrekt materiel såsom forkoblinger og gruppeinddelinger, samt udfører simple lysberegninger. Deltageren tager desuden hensyn til at undgå elektrisk støj (EMI og EMC) i forbindelse med belysningsanlæg. Deltageren kvalitetssikrer eget arbejde.Deltageren kan orientere sig i, forstå og opdatere lysteknisk dokumentation.

Varighed

2 dage

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.