Pædagogmedhjælpere og omsorgsmedhjælpere i dag- og døgntilbud, klubmedarbejdere, familieplejere, støtte-kontaktpersoner, social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og tilsvarende grupper.
Opsporing af selvskadende adfærd
Fakta
- Navn:
- Opsporing af selvskadende adfærd
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Ingen deltagerbetaling for AMU-kurser inden for det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet. Andre AMU-kurser koster 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2223
- Fagkode:
- 41251-
Mål
Deltageren kan opspore selvskadende adfærd og følge op på sin mistanke om selvskadende adfærd hos børn, unge eller voksne. Deltageren kender forskellige former for selvskadende adfærd og kan i opsporingsarbejdet anvende viden om, hvordan selvskadende adfærd kommer til udtryk, samt hvordan bagvedliggende psykiske og sociale mekanismer har betydning for selvskadende adfærd. Deltageren kan tale med barnet, den unge eller den voksne om dennes vanskeligheder og behov for hjælp. I det arbejde kender deltageren sin egen rolle og sit eget kompetenceområde og kender mulighederne for at få hjælp. Desuden kan deltageren beskrive sine observationer til relevante parter.
Økonomi
På det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet er der ingen deltagerbetaling. Andre AMU-kurser koster som regel et mindre beløb.
Deltagerbetalingen afhænger i øvrigt af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.
Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.
Kvalifikationsniveau
Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser