Kursus

Sansestimulation i hverdagen

Gennem uddannelsen opnår du viden om sanserne samt hvordan ubalance i disse kan påvirke trivslen og komme til udtryk igennem adfærd. Du lærer at analysere aktiviteter og deres potentiale for stimulering af den/de sanser, som borgeren har ubalance i.

Fakta

Navn:
Sansestimulation i hverdagen
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
Varigheden er 2 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Ingen deltagerbetaling for AMU-kurser inden for det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet. Andre AMU-kurser koster 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2885
Fagkode:
22053-

-

Målgruppe

Arbejdsmarkedsuddannelsen henvender sig til medarbejdere som fx social-og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter samt pædagogiske assistenter, der varetager sundhedsfagligt og/eller pædagogisk arbejde med borgere med demens. Medarbejdergruppen kan fx arbejde i hjemmeplejen, på plejecentre, særlige demensplejecentre, på sygehus eller inden for socialpædagogiske tilbud.

Mål

Deltageren kan:- identificere adfærdsmæssige tegn på at borgeren har ubalance i sanserne.- analysere aktiviteter og identificere hvilke potentialer borgerne har for at stimulere sanserne.- med afsæt i borgerens livshistorie, ressourcer og sansebehov tilbyde borgeren relevante og meningsfulde aktiviteter.

Varighed

Varigheden er 2 dage.

Eksamen

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

På det pædagogiske område og social- og sundhedsområdet er der ingen deltagerbetaling. Andre AMU-kurser koster som regel et mindre beløb.

Deltagerbetalingen afhænger i øvrigt af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.