Kursus

Emissions nedsættende teknik på offroad Materiel

Deltageren kan kontrollere, afprøve og udføre eftersyn på emissionsnedsættende systemer, partikelfiltre og andre typer af efterbehandlingssystemer på offroad materiel efter fabrikantens anvisning med relevant måleudstyr på det installerede systems mekaniske, elektriske og hydrauliske funktioner.

Fakta

Navn:
Emissions nedsættende teknik på offroad Materiel
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 134 - 200 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2254
Fagkode:
48169-

-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til faglærte inden for det landbrugs- og entreprenørtekniske område og andre inden for AMU målgruppen med tilsvarende kvalifikationer, der skal eller ønsker at arbejde med service og reparation af landbrugs- og entreprenørmateriel.

Mål

Deltageren kan kontrollere og afprøve emissionsnedsættende systemer, som f.eks. partikelfiltre og andre typer af efterbehandlingssystemer, på offroad materiel efter fabrikantens anvisning. Herunder kan deltageren anvende relevant måleudstyr på det installerede systems mekaniske, elektriske og hydrauliske funktioner.Deltageren kan foretage eftersyn af emissionsnedsættende systemer, som f.eks. partikelfiltre og andre typer af efterbehandlingssystemer, på offroad materiel på en rationel og sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde. Derudover kan deltageren håndtere forskellige komponenter og væsker samt partikelfiltre på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.Deltageren kan vejlede kunden i brug og vedligeholdelse af emissionsnedsættende systemer, som f.eks. partikelfiltre og andre typer af efterbehandlingssystemer, set ud fra et økonomisk og miljømæssigt hensyn.Ydermere kan deltageren forstå og anvende viden om den gældende lovgivning for emissionskrav på moderne dieselmotorer i offroad branchen, samt om de grundlæggende principper i emissionsnedsættende systemer, som f.eks. partikelfiltre og andre typer af efterbehandlingssystemer.

Varighed

3,0 dage

Eksamen

ingen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

 Se Økonomi under AMU.