Kursus

Netteknik, installation af trådløst netværk

Deltageren kan ud fra en given arbejdsopgave installere og konfigurere et trådløst netværk, og herunder anvende opnået viden om WLAN, AP, trådløse standarder, samt fysiske problemer som sender-effekt, afstande og frekvensforstyrrelser. Deltageren kan desuden foretage opsætning af forskellige former for sikkerhed, og kan anvende opnået viden om kryptering og adgangsstyring.

Fakta

Navn:
Netteknik, installation af trådløst netværk
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2259
Fagkode:
47160-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til faglærte og ufaglærte personer, inden for det datatekniske område, der er, har været eller søger beskæftigelse med netværk. Det anbefales, at deltageren inden kursusstart har et grundlæggende kendskab til de teknikker, der indgår i lokale netværk.

Mål

Deltageren kan som led i sin jobfunktion ud fra en given arbejdsopgave installere og konfigurere et trådløst netværk, og kan herunder anvende opnået viden om WLAN (Wireless Local Area Network), AP (Access Points), mobile netværk, trådløse standarder, samt fysiske problemer som sendereffekt, afstande og frekvensforstyrrelser. Deltageren kan desuden foretage opsætning af forskellige former for sikkerhed, og kan herunder anvende opnået viden om kryptering og adgangsstyring.

Varighed

3,0

Eksamen

Der udstedes uddannelsesbevis til de deltagere, som efter underviserens vurdering har gennemført uddannelsen med tilfredsstillende resultat og erhvervet de kvalifikationer, der er indeholdt i målformuleringen.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser