Kursus

Mikrobiologi med fokus på proces. og produktopt.

Deltageren kan med baggrund i viden om den negative mikrobiologi herunder mikroorganismers kilder og vækstbetingelser gribe ind ved afvigelser fra normal drift med henblik på at reducere spild og opretholde kvalitet og fødevaresikkerhed (for eksempel afvigelser i kimtal, ændret syrningsforløb, afvigelser i sensoriske bedømmelse og nedsat mikrobiologisk holdbarhed på mejeriprodukter) Deltageren kan analysere årsagsvirkningssammenhænge og identificere og anbefale relevante muligheder for at afhjælpe den negative mikrobiologiske problemer med fokus på virksomhedens hygiejniske design og rengøringsprocesser. Endelig kan deltageren med baggrund i viden om den positive mikrobiologi og anvendelse af kulturer, blandt andet medvirke til at optimere produktfremstillingen via stabile syrningsprocesser, at optimere produkters egenskaber (for eksempel sensorisk kvalitet og konsistens og tekstur) samt at optimere produkters holdbarhed.

Fakta

Navn:
Mikrobiologi med fokus på proces. og produktopt.
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2646
Fagkode:
48345-

-

Målgruppe

Uddannelsen retter sig mod personer (fortrinsvis faglærte mejerister), der arbejder inden for mejeriindustrien, eller som måtte ønske at arbejde inden for dette område.

Mål

Deltageren kan med baggrund i viden om den negative mikrobiologi herunder mikroorganismers kilder og vækstbetingelser gribe ind ved afvigelser fra normal drift med henblik på at reducere spild og opretholde kvalitet og fødevaresikkerhed (for eksempel afvigelser i kimtal, ændret syrningsforløb, afvigelser i sensoriske bedømmelse og nedsat mikrobiologisk holdbarhed på mejeriprodukter) Deltageren kan analysere årsagsvirkningssammenhænge og identificere og anbefale relevante muligheder for at afhjælpe den negative mikrobiologiske problemer med fokus på virksomhedens hygiejniske design og rengøringsprocesser. Endelig kan deltageren med baggrund i viden om den positive mikrobiologi og anvendelse af kulturer, blandt andet medvirke til at optimere produktfremstillingen via stabile syrningsprocesser, at optimere produkters egenskaber (for eksempel sensorisk kvalitet og konsistens og tekstur) samt at optimere produkters holdbarhed. 

Varighed

3,0 dage

Prøver

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.