Kursus

Materialevalg v. beklædnings- og tekstilproduktion

Du lærer at udvælge tekstilfibre og garntyper i forhold til ønskede brugs- og produktionsegenskaber. Du lærer at udvælge den optimale stoftype til et givent beklædnings- eller tekstilprodukt og at opstille bæredygtigheds og CSR krav til tekstilprodukter.

Fakta

Navn:
Materialevalg v. beklædnings- og tekstilproduktion
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 124 - 186 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2243
Fagkode:
48996-

-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til medarbejdere, der arbejder med fremstilling af beklædnings- og tekstilprodukter.

Mål

Deltageren kan på baggrund af viden om naturfibre og kemofibres egenskaber samt krav til det færdige tekstilprodukts brugs- og produktionsegenskaber udvælge korrekte fibermaterialer til garner og stoffer. Deltageren kan på baggrund af viden om spundne garner og filamentgarners egenskaber vælge korrekt garntype i forhold til ønskede brugs - og produktionsegenskaber for det færdige tekstil. Deltageren kan udføre relevante tests i forbindelse med udvælgelse af tekstilfibre og garntyper. Deltageren kan på baggrund af viden om vævede, strikkede og nonwoven stoffer, udvælge det optimale type af stof i forhold funktionalitet og krav til brugsegenskaber på det færdige produkt. Deltageren kan opstille bæredygtighedskrav og CSR krav (Coperate Social Responsibility) til tekstilproduktion. Deltagen kan ud fra LCA (livscyklus) tankegangen opstille relevante krav til produktionsprocesser i forbindelse med tekstilproduktion. Deltageren kan opstille recycling krav for forskellige tekstilprodukter. Endvidere kan deltageren opstille krav til tekstilproduktionen, således at det færdige produkt lever op til miljømærkningerne Svanen og EU Blomsten.

Varighed

5 dage

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 124 og 186 kr. pr. dag i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.