Kursus

Naturens spisekammer

Du lærer at lave mad i naturen med de råvarer, du selv samler i skoven og på marken. Faget har fokus på de oplevelser, der kan formidles ved at indsamle og tilberede måltider fra naturens spisekammer. Hygiejne er også et vigtigt emne.

Fakta

Navn:
Naturens spisekammer
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2264
Fagkode:
6941-

Naturens spisekammer er et enkeltfag fra uddannelsen til skov- og naturtekniker.

Målgruppe

Faget henvender sig til dig, der vil formidle naturoplevelser gennem indsamling af råvarer og primitiv madlavning.

Mål

Du samler urter, bær, svampe, fisk og vildtkød, som du tilbereder i naturen, fx over bål, og du får redskaber til at formidle oplevelser gennem primitiv madlavning.

Målet er, at du kan

  • formidle oplevelser gennem tilberedning af mad og drikke fra naturen
  • anvende viden om krav til hygiejne ved madlavning i naturen
  • forestå primitiv madlavning over bål
  • indsamle, klargøre og tilberede de mest kendte og anvendte spisesvampe
  • indsamle, klargøre og tilberede de mest kendte og anvendte urter og bær fra naturen
  • tilberede hjorte- og fuglevildt og fisk på forskellige udvalgte måder
  • forestå produktion af forskellige drikke med udgangspunkt i naturens produkter

Varighed

5 dage.

Eksamen

Faget afsluttes med en bedømmelse.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser