interview med webmaster i supermarkedskæde
Artikel

Webmaster

Waqas Rafiq er 24 år. Han er uddannet markedsføringsøkonom.

Waqas er ansat som marketingkoordinator i Coop i Albertslund. I virkeligheden handler jobbet om at være webmaster og redigere supermarkedskædens hjemmeside.

Interviewet er lavet i 2007. Interviewet er derfor ikke nødvendigvis dækkende for interviewpersonens aktuelle forhold.

Uddannelsen fører til møder med mennesker

Jobbet hos Coop er Waqas’ første professionelle job efter at han afsluttede sin uddannelse som markedsføringsøkonom: ”Det var faktisk det første job, jeg søgte. Og det fik jeg! Uddannelsen valgte jeg, fordi jeg vidste, at man ville komme til en masse møder og snakke med mange mennesker, og det synes jeg er fedt.”

Waqas er webmaster, men hans overordnede titel er marketingskoordinator: ”Jeg planlægger alt med elektroniske nyhedsbreve, trykte medier og vores hjemmeside, der skal opdateres hele tiden. Det gælder om at have fingeren på pulsen, for vi er jo på 24 timer i døgnet.”

Ansigt udadtil

”Der er også mange kunder, der har problemer med visningen på deres skærm."
”Der er også mange kunder, der har problemer med visningen på deres skærm."

"Kundearbejdet fylder en del af tiden," fortæller Waqas. ”Der er en masse kunder, der skriver ind og har problemer med hjemmesiden – når den ikke virker, eller der er link i vores nyhedsbrev, som fejler. Så skal jeg være der til at tage fat i vores it-afdeling.”

"Mange af vores kunder er jo lidt oppe i alderen, og de har tit brug for hjælp til at få den rigtige opsætning.”

”Jeg udvikler også vores elektroniske nyhedsbreve, der viser, hvad man nu kan købe – og jeg står for den generelle vedligeholdelse af hjemmesiden. Jeg laver fx bannere til forsiden.”

Waqas designer selv bannerne, men hvis der fx skal laves noget i flash, må han give det videre til et reklamebureau. Det er Waqas dog ikke meget for. Han vil helst lave så meget som muligt selv, og han vil derfor gerne lære at arbejde i flash.

En stor virksomhhed

"Det kan godt være hårdt at sidde foran en skærm hele tiden. Man skal lige vænne sig til det."
"Det kan godt være hårdt at sidde foran en skærm hele tiden. Man skal lige vænne sig til det."

Efter Waqas´ mening er Coop et godt sted at arbejde, når man er nyuddannet og ikke har meget erhvervserfaring. Bl.a. fordi Coop er en stor virksomhed, som har plads til at oplære nye medarbejdere.

”I en lille virksomhed vil de gerne have, at du har noget erhvervserfaring i forvejen. Jeg har derfor valgt at begynde i en stor virksomhed og så kæmpe mig fremad og se, hvad fremtiden bringer.”

Waqas arbejder tæt sammen med medarbejdere i salgsafdelingen og it-afdelingen. De planlægger næste skridt og har alle en fælles interesse i at sælge.

" Og man skal også være åben over for både kritik og ros fra så vel kunder som kolleger.”

”Men jeg er glad for at være her. Det bedste er mine kolleger – vi arbejder rigtig godt sammen. Løn og sådan noget kan godt være underordnet i forhold til, hvordan man har det på sin arbejdsplads.”

Fart på fremfor alt

At forestille sig fremtiden, når man lige har taget hul på sit arbejdsliv, kan være svært, men Waqas kan godt se sig selv i en rigtig god stilling inden for marketing om fem år: ”Det er det, jeg interesser mig for – det er en branche med fart på, og det kan jeg godt lide.”

”Man skal have gåpåmod i det her fag, kunne lide markedsføring og klare, at tingene går hurtigt. Til gengæld når man ikke at kede sig.”

Siden sidst

Interviewet er lavet i 2007. Waqas Rafiq har i dag egen virksomhed i London, Web Analytics Ninja.

Se oversigt over flere interview.