interview med souchef i supermarked
Artikel

Souchef i supermarked

Wafik Hallal er 23 år. Han har fart på karrieren. Uddannelsen til salgsassistent tog han som mesterlære, hvilket betød, at han var et år på skole og tre år i lære: ”Jeg sprang over salgsassistentjobbet og blev leder, mens jeg var elev.”

Han er souchef i Kvickly Nørrebro i København.

Interviewet er lavet i 2007. Interviewet er derfor ikke nødvendigvis dækkende for interviewpersonens aktuelle forhold.

Hurtig vej til jobbet

Wafiks karriere i detailhandlen startede i et supermarked, da han som 13-årig blev flaskedreng. Han blev tilbudt en elevstilling, inden han selv fik spurgt om det: ”Jeg tænkte, at det nok var den vej, jeg skulle gå, siden de tilbød mig en stilling og kunne se noget i mig.”

På uddannelsen lærte Wafik at være købmand. ”Det er jo det, det handler om. Man skal kunne sælge varer. Er man ikke rigtig købmand, så kommer man ikke langt.”

”Herefter arbejdede jeg som tørvarechef, derefter foodchef, så uddelerassistent, og nu er jeg så souschef i Kvickly på Nørrebro i København.”

Meget lange dage

En souchef kender butikken og kan vise kunderne hvor samtlige varer står.
En souchef kender butikken og kan vise kunderne hvor samtlige varer står.

I løbet af en arbejdsdag har Wafik meget personalekontakt: ”Der er nogle, man skal gå hårdt til, nogle man skal gå blødt til og andre man bare skal smile til. Hvis man ikke har kontakt til alle i butikken, så taber man grebet om forretningen.”

Wafik arbejder sammen med varehuschefen, som også er hans chef: ”Hver morgen går vi en morgenrunde i butikken og ser på de ting, der skal gøres i løbet af dagen. Og så fordeler vi opgaverne.”

Men der følger selvfølgelig også kontorarbejde med, når man er souschef: ”Hvis jeg har noget kontorarbejde, møder jeg meget tidligt ind for at ordne det, inden butikken åbner.”

På kontoret sidder Wafik bl.a. med lønrapportering og bestillinger af salgsplaner, hvor han sørger for, at butikken får de rigtige varer hjem til gode priser.

Wafiks arbejdstider veksler fra dag til dag: ”Jeg møder på arbejde ved 6.30-tiden, og tre dage om ugen er jeg hjemme ved 21.30-tiden. To dage holder jeg fri omkring klokken 18, og derudover arbejder jeg hver anden lørdag.”

Det kan kun blive nemmere

Der sker noget i jobbet som souschef. Der er ikke to ens dage, og det er netop det, som Wafik synes er godt ved jobbet: ”Der er altid nye udfordringer – hver dag.”

Til gengæld mener Wafik ikke, at der er noget, der er for svært i jobbet som souschef: ”Er det svært, så kaster jeg mig bare ud i det. Så kan det kun blive nemmere.”

”Det er vigtigt for mig, at mine medarbejdere har det godt."
”Det er vigtigt for mig, at mine medarbejdere har det godt."

"Det er jo dem, der får butikken til at løbe rundt. Jeg er bare en, der kommer med gode idéer.”

Men for Wafik er det også vigtigt, at han faktisk kommer med gode idéer og har medbestemmelse på, hvordan butikken ser ud og kører i det hele taget.

Fremtiden er sikker

Wafik er så småt ved at være klar til det næste karriereskridt. Han skal nemlig være varehuschef: ”Jeg er med i varehuschefaspirantpuljen. Det betyder, at om ca. to år bliver jeg varehuschef og får min egen butik.”

At være i denne pulje indebærer, at Wafik skal have en række kurser, som forbereder ham til chefjobbet. Dem ser han frem til.

Se oversigt over flere interview.

Relaterede artikler