Interviewet er lavet i 2007. Interviewet er derfor ikke nødvendigvis dækkende for interviewpersonens aktuelle forhold.
Fik hurtigt smag for supermarkeder

”Efter et år som bagersvend i et bageri i Lystrup arbejdede jeg fem år i Bilka i Tilst. Så var jeg et smut tilbage i Lystrup som bagersvend i en SuperBrugsen, men fik efter seks måneder job i Bilka igen.”
Karsten fik tidligt smag for bagerierne i supermarkedsbranchen. ”Her i Bilka er der ordnede forhold, gode mødetider og mange kollegaer, og det er jeg rigtig glad for,” siger han.
”Jeg har nu været her i over fem år, og er i dag områdeansvarlig for bagerafdelingen, det vil sige, at jeg er med til styre bageriet - produktionen og medarbejderne.”
Bageruddannelsen er en håndværksuddannelse, så man lærer en masse færdigheder, som er vigtige at kunne i det daglige arbejde som bager. Derfor bruger Karsten, hvad han har lært på uddannelsen hver eneste dag.
Vi hjælper hinanden
Arbejdsdagen er meget alsidig, mener Karsten. ”Dagen starter med, at vi laver alt det brød, der skal sælges i løbet af dagen. Jeg laver bl.a. rugbrød, rundstykker og franskbrød. Så bestiller jeg varer hjem og sætter varer, der er leveret, på plads,” forklarer Karsten.
”I bagerafdelingen hjælper vi allesammen hinanden med arbejdsopgaverne. Det vil sige, at vi arbejder på kryds og tværs, og jeg arbejder sammen med alle dem, der er ansat her i afdelingen.”

En bagerlærling sættes i gang med at ælte dej på en af de store maskiner, der er i bageriet.
Karsten møder klokken seks hver dag og får fri ved halv totiden. I weekenderne møder han en time tidligere, men går så også en time før end på hverdagene.
Ikke noget svært job
Karsten kan godt lide, at det er et stort bageri med mange gode kolleger, og at der er et godt arbejdsmiljø. ”Og så er jeg rigtig glad for, at jeg har medbestemmelse i det daglige.”
”Men udfordringen er at få det daglige arbejde til at køre gnidningsløst, og at vi bliver færdige med brødet til tiden,” siger han.
”Det er vigtigt for mig, at vi i bagerafdelingen er et team, der har det godt sammen og kan lave gode resultater. Og så er arbejdsforholdene på arbejdspladsen en vigtig ting for mig.”
Bagermester
Karsten har sin fremtid planlagt. ”Om kort tid begynder jeg på et kursus for at dygtiggøre mig, så jeg på sigt kan blive bagermester. Det er min drøm at blive bagermester i en Føtex-butik, fortæller Karsten.”
Æltemaskinen er nu færdig og den store mængde dej lægges op på et bord, hvor dejen deles op i mindre portioner og æltes lidt mere.