En mand ser på værktøjet videre som faglært på en computer
Artikel

Videre som faglært

Værktøj for dig, der har en erhvervsuddannelse og overvejer at tage voksen- og efteruddannelse.

Er du faglært og ønsker at videreuddanne dig, kan du overveje at tage en voksen- og efteruddannelse på deltid, fx en akademiuddannelse. I værktøjet Videre som faglært får du et overblik over akademiuddannelser, som er relevante for netop din uddannelse.

Voksen- og efteruddannelse

Er du faglært og har erhvervserfaring, har du mulighed for at tage efteruddannelse på deltid, fx en akademiuddannelse.

Gå til Videre som faglært.

Værktøjet giver dig overblik over, hvilke akademiuddannelser der er relevante med netop din erhvervsuddannelse. Indtast din erhvervsuddannelse i værktøjets søgefelt og se relevante akademiuddannelser i værktøjets højre side.

Akademiuddannelserne henvender sig bl.a. til voksne, der har en erhvervsuddannelse samt mindst 2 års relevant erhvervserfaring inden for et fagområde. Der opkræves deltagergebyr.

Læs om Akademiuddannelser.

Ordinær videregående uddannelse

Med en erhvervsuddannelse har du også mulighed for at læse videre på en erhvervsakademiuddannelse, som er en ordinær videregående uddannelse på fuld tid. Nogle erhvervsuddannelser giver endvidere mulighed for at læse videre på en professionsbacheloruddannelse.

NB: Vær opmærksom på, at værktøjet Videre som faglært er under opdatering, når det gælder muligheder for ordinær videreående uddannelse.

Se derfor dine muligheder for at videreuddanne dig med en ordinær videregående uddannelse, dvs. en erhvervsakademi - eller professionsbacheloruddannelse, i afsnittet Mere uddannelse på den enkelte uddannelsesartikel på ug.dk.

Eller se artiklen Videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen.