Artikel

Studiepraktik

Deltag i studiepraktik og få indblik i studiemiljøet på en videregående uddannelse.

Studiepraktik er en god mulighed, hvis du ønsker at få en fornemmelse af studiemiljøet på en videregående uddannelse. Du får indblik i niveauet i uddannelsen, og hvordan studiet foregår.

Du kan søge studiepraktik, hvis du går på det sidste år af en gymnasial uddannelse (hf, hhx, htx, stx eller eux) eller har afsluttet en.

Studiepraktikken foregår onsdag til søndag i uge 43.

Fold alle afsnit ud

Forberedelse

For at få mest muligt ud af studiepraktikken, er det klogt at forberede dig, så du ved lidt om, hvad uddannelsen handler om. Du kan også overveje nogle spørgsmål, du gerne vil have svar på.

eVejledning og Studievalg kan hjælpe dig med forberedelsen. Du kan også få vejledning, hvis du er i tvivl om, hvor du vil søge studiepraktik.

  • eVejledning: Tilbyder vejledning på telefon, chat, mail, Skype
  • Studievalg Danmark: Tilbyder vejledning i deres 7 vejledningscentre rundt i landet - og på telefon og Zoom

Ansøgning

Første runde

Første ansøgningsrunde er fra 5. - 14. september 2023.

Alle, der søger inden for perioden, vil være ligestillede.

Søg bredt

Det er klogt at søge flere uddannelser og flere steder. Der er et begrænset antal pladser, som der kan være rift om. På de fleste uddannelser fordeles pladserne via lodtrækning.

Du kan søge op til otte uddannelser i prioriteret rækkefølge.

Du tilmelder dig digitalt på studiepraktik.nu. Her kan du også læse mere om de praktiske forhold.

Læs mere på studiepraktik.dk

Bekræft din praktikplads

Hvis du får en praktikplads, skal du bekræfte, at du ønsker pladsen - ellers går den til en anden. Du skal bekræfte i perioden fra 22. - 28. september.   

Venteliste til praktikplads

Hvis du ikke har fået en praktikplads i første runde, kommer du automatisk på venteliste. Hvis der er nogen, som ikke bekræfter den plads, de har fået tilbudt, går pladsen i stedet til en fra ventelisten.

Ledige pladser

Fra 29. september - 16. oktober kan du søge om at komme i praktik på en af de uddannelser, der stadig har ledige pladser. Her gælder først til mølle-princippet.