Studiepraktik til videregående uddannelser
Artikel

Studiepraktik

I uge 43 har du mulighed for at deltage i 2-3 dages studiepraktik på en videregående uddannelse. Her kan du få en fornemmelse af studiemiljøet, niveauet i uddannelsen, og hvordan studiet foregår.

Du kan søge, hvis du enten går på det sidste år af en gymnasial uddannelse (hf, hhx, htx eller stx) eller har afsluttet en. Du kan også komme i studiepraktik, hvis du har en erhvervsfaglig baggrund.

Studiepraktikken foregår i perioden onsdag til søndag i uge 43 - oftest i dagene onsdag-fredag.

Oplev et studiemiljø

Studiepraktikken varer generelt tre dage, men nogle steder kan den være kortere.

I løbet af dagene får du både et indblik i, hvordan det konkrete studium foregår, og hvordan det er at være studerende.

Forbered dig

For at få mest muligt ud af opholdet, er det klogt at forberede sig, så du ved lidt om, hvad uddannelsen handler om og eventuelt har overvejet nogle spørgsmål, du gerne vil have svar på.

eVejledning og Studievalg kan hjælpe dig med forberedelsen.

Ansøgning

Første ansøgningsrunde er fra 4. september kl. 00:00 til 10. september kl. 23:59. Alle, der søger inden for perioden, vil være ligestillede. Du kan søge op til otte uddannelser i prioriteret rækkefølge.

Det er klogt at søge flere uddannelser og flere steder, da der kan være rift om pladserne, som fordeles ved lodtrækning. Alle stilles lige i den første ansøgningsrunde.

Du tilmelder dig digitalt på studiepraktik.nu. Her kan du også læse mere om de praktiske forhold.

Bemærk, at du skal bekræfte, at du ønsker pladsen, hvis du får en - ellers går den til en anden. Du skal bekræfte i perioden 18. september kl. 16:00 til 23. september kl. 23:59.

Hvis du ikke har fået tilbudt en plads, kommer du automatisk på en venteliste. Læs mere på studiepraktik.nu.

Ledige pladser

Hvis du ikke har fået en plads i første runde, har du mulighed for at søge igen i anden runde, der er åben fra 26. september kl. 18:00 til 20. oktober kl. 23:59.

Her kan du søge de uddannelser, hvor der er ledige pladser. Optagelsen her sker via først til mølle-princippet.