enkeltfag på Aarhus Universitet
Artikel

Studiepraktik

Deltag i studiepraktik, og få indblik i studiemiljøet på en videregående uddannelse, du er interesseret i. Bemærk: Studiepraktik er i 2020 et online praktikforløb uden fysisk fremmøde.

Hvis du ønsker at få en fornemmelse af studiemiljøet på en videregående uddannelse, er studiepraktikken en god mulighed. Du får indblik i niveauet i uddannelsen, og hvordan studiet foregår.

Du kan søge, hvis du enten går på det sidste år af en gymnasial uddannelse (hf, hhx, htx eller stx) eller har afsluttet en. Du kan også søge, hvis du har en erhvervsfaglig baggrund.

Studiepraktikken foregår onsdag til fredag i uge 43.

Fold alle afsnit ud

Studiepraktik som online forløb

På grund af Corona-situationen er det i år ikke muligt at besøge uddannelsesstederne, hvilket normalt er det mest centrale i studiepraktikken. I stedet kan du følge uddannelsesstedernes online forløb, der præsenterer uddannelserne.

Hold øje med praktikbeskrivelserne for de enkelte uddannelser på uddannelsesstedernes hjemmesider. De opdateres løbende.

Forberedelse

For at få mest muligt ud af studiepraktikken, er det klogt at forberede sig, så du ved lidt om, hvad uddannelsen handler om. Du kan også overveje nogle spørgsmål, du gerne vil have svar på.

eVejledning og Studievalg kan hjælpe dig med forberedelsen.

Ansøgning

Første ansøgningsrunde er fra 10. september kl. 00:00 til 15. september kl. 23:59. Alle, der søger inden for perioden, vil være ligestillede. Du kan søge op til otte uddannelser i prioriteret rækkefølge.

Det er klogt at søge flere uddannelser og flere steder, da der kan være rift om pladserne, som fordeles ved lodtrækning. Alle stilles lige i den første ansøgningsrunde.

Du tilmelder dig digitalt på studiepraktik.nu. Her kan du også læse mere om de praktiske forhold.

Bemærk: Du skal bekræfte, at du ønsker pladsen, hvis du får en - ellers går den til en anden. Du skal bekræfte i perioden 23. september kl. 00:00 til 27. september kl. 23:59.

Hvis du ikke har fået tilbudt en plads, kommer du automatisk på en venteliste. Læs mere på studiepraktik.nu.

Ledige pladser

Hvis du ikke har fået en plads i første runde, har du mulighed for at søge igen i anden runde, der er åben fra 1. oktober kl. 18:00 til 7. oktober kl. 23:59.

I denne periode kan du søge de uddannelser, hvor der er ledige pladser. Optagelsen her sker via først til mølle-princippet.

Få mere at vide

Hold dig orienteret på hjemmesiden: