Mine realkompetencer
Artikel

Mine realkompetencer

Mine realkompetencer er et digitalt selvbetjeningsværktøj for voksne, som gerne vil i gang med en erhvervsuddannelse.

En erhvervsuddannelse for voksne (euv) starter med en kompetencevurdering, dvs. en vurdering af den uddannelse og erfaring, du allerede har. Kompetencevurderingen skal afklare, om du kan få afkortet din uddannelse.

Med værktøjet Mine realkompetencer kan du som uddannelsessøgende selv gennemføre en vejledende kompetencevurdering. Dermed kan du, allerede inden du søger optagelse på en erhvervsuddannelse, få en idé om mulighederne for at få afkortet din uddannelse.

Prøv værktøjet

Hvem henvender værktøjet sig til?

Mine realkompetencer henvender sig til uddannelsessøgende på 25 år og derover, der ønsker at søge optagelse på en erhvervsuddannelse for voksne (euv).

Værktøjet kan også inddrages af vejledere på erhvervsskoler, som står for at gennemføre realkompetencevurderinger.

Kom godt i gang

Klik ind på Mine realkompetencer for at komme i gang med at bruge værktøjet.

Indtast først den erhvervsuddannelse, som du er interesseret i. Du kan enten bruge søgefeltet eller klikke på linket ’Vis alle erhvervsuddannelser’.

Overvej, om du vil logge på med NemID eller fortsætte uden login. Fordelen ved at logge på er muligheden for automatisk overførsel af oplysninger om gymnasiale uddannelser og AMU-kurser, og at du kan gemme dine data og redigere dem på et senere tidspunkt.

Så følger en række spørgsmål om uddannelse og erhvervserfaring. Som afslutning på kompetenceafklaringen får du en foreløbig opgørelse over mulighederne for afkortning af dit uddannelsesforløb. Du kan evt. printe opgørelsen som pdf og dele den med skolen, hvor du søger optagelse. Her kan den indgå i den realkompetencevurdering, skolen gennemfører i forbindelse med din ansøgning om optagelse.

Husk, at den beregning, værktøjet laver, er vejledende. Det er altid den erhvervsskole, du søger ind på, som står for den endelige vurdering af, hvor meget en uddannelse kan afkortes.