Artikel

Studievælgeren

Studievælgeren er et værktøj, der hjælper dig gennem overvejelserne, når du skal vælge en videregående uddannelse.

Læs mere om værktøjet her i artiklen eller prøv det med det samme.

Prøv værktøjet

Valg af uddannelse er et resultat af overvejelser

Valg af uddannelse er en proces, som tager tid, og som kræver, at du kender dig selv, dine interesser og dine uddannelsesmuligheder. Studievælgeren hjælper dig med at få klarhed over, hvad der interesserer dig, og hvad det vigtigt at tænke over, inden du træffer et valg.

Studievælgeren viser de uddannelser, der ligger inden for dit interesseområde, og giver dig en kort introduktion. Hvor lang er uddannelsen? Hvilken type er det? Hvis du vil vide mere, er der link til en beskrivelse af uddannelsen.

Du kan sortere i de valgte uddannelser og få svar på spørgsmål som fx: Hvor i Danmark kan jeg tage uddannelsen, og hvad er adgangskravene?

Du kan få vist uddannelsesstederne på et kort, hvor en særlig karaktervælger fortæller, hvad adgangskvotienten ved det seneste optag var på uddannelsen.

Valget er dit

Studievælgeren giver ikke færdige svar, men præsenterer forskellige forhold, som du skal tænke over, før du træffer dit valg.

Når du søger optagelse på videregående uddannelser, er det nødvendigt, at du prioriterer dine valg. Studievælgeren hjælper dig med at stille de rigtige spørgsmål og foretage denne prioritering.

Sidst i Studievælgeren ser du en handlingsplan, der kan give inspiration til, hvordan du kommer videre.