Videnscenter artikel

Gode råd til samtaleforløb med psykisk sårbare unge

Cabi (et non-profit videnshus, som arbejder målrettet for et socialt ansvarligt arbejdsmarked) har samlet en række værktøjer og inspiration til professionelle, som arbejder med sårbare unge indenfor beskæftigelses- og uddannelsesområdet.

Cabi har samlet en række værktøjer og inspirationsmateriale, som primært har sit afsæt i projektet ”tættere på job og uddannelse” i Region Syddanmark, som Cabi har evalueret fra 2018-2021.

Det fremgår tydeligt, at værktøjerne i høj grad er målrettet praksis, således at redskaberne kan blive anvendt i arbejdet med psykisk sårbare unge.

På websitet kan du blandt andet finde:

  • Link til psykinfo, der har udarbejdet en værktøjskasse til fagpersoner, som arbejder med psykisk sårbare unge
  • Link til hjemmsiden ´En Af OS,´som er organiseret under Sundhedsstyrelsen. Her kan man finde ´Dialogkort,´som er et værktøj udarbejdet til jobcentrene 
  • Læs om, hvordan Fredericia Kommune har gennemført kursus- og samtaleforløb for elever i 10. klasse, samt unge ledige, og hvordan de anvender vitaliseringsmodellen.
  • Du vil også kunne se et videoklip med en UU-vejleder, der fortæller om, hvordan en samtaleskabelon og træningsmål er brugbare redskaber i både individuelle forløb og gruppeforløb med psykisk sårbare unge.

Hvis du er blevet nysgerrig og ønsker mere inspiration til arbejdet med psykisk sårbare unge, så kan du læse mere her:

Sådan taler du med psykisk sårbare unge