Ernæring indgår ofte som en del af en behandling. Derfor fokuserer uddannelsen på tværfagligt samarbejde med andre grupper i sygdomsbehandlingen, især læger. Sygdomsbehandling forstås bredt som både direkte behandling, rehabilitering og forebyggelse.
På uddannelsen lærer du bl.a. at analysere, hvordan man kan deltage i behandlingen af sygdomme ved hjælp af kosttilskud, ernæringsdrikke og omlægning af kosten, ofte til en energitæt og proteinrig variant.
Emner
Du får undervisning i emnerne:
- Kostindtag og ernæringsfysiologi, hvor du lærer de grundlæggende principper for, hvordan næringsstoffer omsættes og påvirker kroppen
- Sygdomslære, hvor du lærer om de hyppigste sygdomme og deres konsekvenser for patientens krav til ernæring
- Videnskabelig metode, kvalitetsmåling og ledelse
- Ernæring af patienter, der ikke kan spise selv
- Ernæring under genoptræning og rehabilitering
Titel
Kandidatuddannelsen giver den akademisike titel cand.scient.