Online på første semester
Videnscenter artikel

Studerendes oplevelse af online undervisning på første semester, Notat fra EVA

Tusindvis af studerende har fået en alternativ start på studielivet i 2020, hvor undervisningen er rykket hjem i studieboligen foran en skærm. Men mange nystartede studerende savner fysisk undervisning, og over halvdelen oplever, at online undervisning går ud over studiefællesskabet. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som EVA sendte ud til 10.500 nystartede studerende i efteråret 2020.

59 procent af de nystartede studerende foretrækker almindelig undervisning frem for den online undervisning, der har præget studiestarten i 2020. Og ca. 40 procent svarer, at de har svært ved at holde motivationen og koncentrere sig foran skærmen.

Undersøgelsen har været sendt ud til 10.500 nystartede studerende. EVA har fået svar fra mere end 10.000.

59 procent svarer, at de helst vil have fysisk undervisning, mens kun 4 procent foretrækker at bliver undervist foran skærmen. 35 procent ser gerne en kombination af de to undervisningsformer, og 2 procent synes begge er lige gode.

41 procent af de nystartede studerende svarer i undersøgelsen, at online undervisning gør det vanskeligt at koncentrere sig, og 40 procent har svært ved at holde motivationen oppe.

Læs mere:

Notat: Studerendes oplevelse af online undervisning på første semester

Artikel: Studerende savner fysisk undervisning