Min kompetencemappe
Artikel

Min kompetencemappe

Min kompetencemappe er et digitalt værktøj, som gør det nemt og overskueligt at dokumentere sine kompetencer.

Brug fx værktøjet, når du skal søge nyt job, eller hvis du skal deltage i en kompetencevurdering i forbindelse med, du søger ind på en uddannelse.

Læs mere om værktøjet her i artiklen - eller prøv det med det samme.

Prøv værktøjet

Hvem henvender værktøjet sig til?

Min kompetencemappe kan bruges af alle, som har behov for at stoppe op og reflektere over egne kvalifikationer, kompetencer og erfaringer forud for en beslutning om job- eller karrieskift eller valg af efteruddannelse.

Værktøjet giver dig mulighed for at samle og dokumentere de kompetencer og kvalifikationer, som du har opnået gennem job, uddannelse og fritidsliv. Du kan fx bruge kompetencemappen, hvis du søger optagelse på en uddannelse, hvor du skal deltage i en kompetencevurdering. Du kan vælge at dele indholdet af din mappe med den ansvarlige for skolens kompetenceforløb, så I har et fælles grundlag for afklaringsforløbet og den videre dialog. 

Kom godt i gang

Log på Min kompetencemappe med NemId.  Du skal herefter tage stilling til, om værktøjet automatisk skal hente eksisterende uddannelsesoplysninger (beviser). Du kan også vælge selv at uploade dokumenter.

Nu er du klar til at gå i gang. Du bliver guidet gennem en række spørgsmål inden for følgende tre kategorier:

  1. Uddannelse, arbejde og fritid - hvor du giver konkrete oplysninger om dig selv, eksempelvis uddannelsesbaggrund, joberfaring, kurser, kørekort, sprog, fritidsaktiviteter mv.
  2. Læsning, IT og tal - handler om læsning, talforståelse brug af it. Her bliver du præsenteret for en række udsagn, eksempelvis ’Jeg er god til at bruge it-værktøjer’. På en skala markerer du, om de forskellige udsagn passer perfekt, slet ikke passer eller måske sted midt i mellem.
  3. Det jeg ellers kan - handler om personlige kompetencer. Her skal du tage stilling til udsagn som ’Jeg kaster mig gerne ud i nye ting’, og ’Jeg er god til at lære nyt’. Her skal også markeres, om de forskellige udsagn passer perfekt, slet ikke passer eller måske sted midt i mellem. Du vælger selv, om du vil udfylde alle spørgsmål på en gang. Du kan altid logge ud og vende tilbage til spørgsmålene senere.


Når du har udfyldt kompetencemappens spørgsmål, kan du dele den med en medarbejder på et uddannelsessted, eller du kan vedhæfte den som dokumentation (pdf-format) på optagelse.dk. Gør du det sidste, så skal filerne uploades særskilt.