Skal du vælge videregående uddannelse
Artikel

Skal du til at vælge videregående uddannelse?

I eVejledning kan vi hjælpe dig med at blive afklaret om dit valg og vi kan vejlede om uddannelse og karriere. Du kan deltage i digitale oplæg og livechats.
Fold alle afsnit ud

Det kan du bruge eVejledning til

Du kan blive i tvivl om flere ting både før og undervejs i en videregående uddannelse. Du er måske i tvivl om reglerne i forhold til optagelse, men det kan også være rart at sparre med en vejleder, hvis du er i tvivl om valg af uddannelse – eller ikke føler at du kan komme videre i din valgproces. Uanset om du skal til at vælge eller du er i gang med en uddannelse allerede, så tager vi meget gerne en snak med dig om dine overvejelser. Samtalen kan for eksempel handle om: 

 
  • Jeg vil gerne uddanne mig – men aner ikke, hvad jeg vil læse 
  • Jeg er i tvivl om adgangskrav til den uddannelse, jeg gerne vil søge ind på
  • Jeg er i tvivl om ansøgningsproces, frister, svar eller andre regler i forbindelse med optagelse 
  • Jeg overvejer at stoppe på min uddannelse. Men hvad skal jeg så?
  • Jeg har undersøgt en masse uddannelser, men har mistet overblikket over alle informationerne 
  • Jeg overvejer at søge en standby-plads, men er i tvivl om fordelene og ulemperne 
  • Jeg er i tvivl om, hvordan jeg kan forberede mig til at søge ind via kvote 2
  • Jeg er interesseret i en bestemt uddannelse, men vil gerne finde nogle alternativer
  • Jeg har allerede en uddannelse, men vil gerne til en ny – hvad er mine muligheder? 

Livechats og oplæg

I løbet af året afholder vi forskellige tilbud, som vil bliver annonceret her. Det er fx oplæg om at søge i kvote 2, om at skrive en motiveret ansøgning og om at forberede sig til ansøgning næste år. Op til ansøgningsfristerne i kvote 1 og kvote 2 afholder vi livechat, hvor man hurtigt kan få svar på sine spørgsmål. 

Vi holder oplæg, når du får svar på din ansøgning i slutningen af juli måned. Blandt andet om at få svar, søge ledige pladser og planlægge et sabbatår.

Vi holder også et oplæg til dig, der overvejer at søge ind på en kandidatuddannelse, både som universitetsbachelor og professionsbachelor.

Aktuelt

Bliv klar til kvote 2

Skal du søge i kvote 2 og er du i tvivl om hvordan du griber det an? I oplægget gennemgår vi de forskellige begreber samt elementer i en kvote 2 ansøgning. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Tidspunkter: Mandag den 29.01 kl. 14. Onsdag den 07.02 kl. 19. Mandag den 19.02 kl. 14. Onsdag den 21.02 kl. 19. Mandag den 26.02 kl. 14. Onsdag den 06.03 kl. 19. 

Læs mere og tilmeld dig via https://www.conferencemanager.dk/digitaltoplaegblivklartilkvote2

 

Workshop om motiveret ansøgning: Kom godt i gang

Deltag i workshop og kom godt i gang med din motiverede ansøgning. I første del af oplægget gennemgår vi, hvordan du bygger din motiverede ansøgning op og hvad den skal indeholde. Vi kommer også omkring hvordan du bruger ChatGPT på en god måde, når du skal skrive din motiverede ansøgning. I anden del ser vi eksempler på, hvordan ansøgningens forskellige afsnit kan se ud og du laver små skriveøvelser, der hjælper dig i gang eller videre med skriveprocessen.

Tidspunkter: Torsdag 15. februar kl. 16 + kl. 19, Tirsdag 20. februar kl. 16 + kl. 19, Torsdag 29. februar kl. kl. 19, Torsdag 7. marts kl. 16 + kl. 19

Læs mere og tilmeld dig via https://www.conferencemanager.dk/workshopommotiveretansoegningkomgodtigang

 

Spørg en vejleder om kvote 2 - live på Zoom

Skal du søge ind på en videregående uddannelse? Få hurtig hjælp i livechatten om kvote 2 :

Søndag den 10. marts, kl. 9-16

Mandag den 11-marts - torsdag den 14. marts, kl. 9-21

Fredag den 15. marts, kl. 9-12.

I livechatten kan du få hurtigt svar på spørgsmål om din ansøgning, optagelse.dk og regler fx standby, dokumentation og prioritering. Du skriver dine spørgsmål og vejlederen svarer mundtlig. Du kan blive i chatten, så længe du har lyst og indtil du fx har fået styr på din ansøgning. For at deltage skal du have adgang til en computer, tablet eller anden device med lyd.