Skal du vælge videregående uddannelse
Artikel

Skal du til at vælge videregående uddannelse?

I eVejledning kan vi hjælpe dig med at blive afklaret om dit valg og vi kan vejlede om uddannelse og karriere. Du kan deltage i digitale oplæg og livechats.
Fold alle afsnit ud

Det kan du bruge eVejledning til

Du kan blive i tvivl om flere ting både før og undervejs i en videregående uddannelse. Du er måske i tvivl om reglerne i forhold til optagelse, men det kan også være rart at sparre med en vejleder, hvis du er i tvivl om valg af uddannelse – eller ikke føler at du kan komme videre i din valgproces. Uanset om du skal til at vælge eller du er i gang med en uddannelse allerede, så tager vi meget gerne en snak med dig om dine overvejelser. Samtalen kan for eksempel handle om: 

 
  • Jeg vil gerne uddanne mig – men aner ikke, hvad jeg vil læse 
  • Jeg er i tvivl om adgangskrav til den uddannelse, jeg gerne vil søge ind på
  • Jeg er i tvivl om ansøgningsproces, frister, svar eller andre regler i forbindelse med optagelse 
  • Jeg overvejer at stoppe på min uddannelse. Men hvad skal jeg så?
  • Jeg har undersøgt en masse uddannelser, men har mistet overblikket over alle informationerne 
  • Jeg overvejer at søge en standby-plads, men er i tvivl om fordelene og ulemperne 
  • Jeg er i tvivl om, hvordan jeg kan forberede mig til at søge ind via kvote 2
  • Jeg er interesseret i en bestemt uddannelse, men vil gerne finde nogle alternativer
  • Jeg har allerede en uddannelse, men vil gerne til en ny – hvad er mine muligheder? 

Livechats og oplæg

I løbet af året afholder vi forskellige tilbud, som vil bliver annonceret her. Det er fx oplæg om at søge i kvote 2, om at skrive en motiveret ansøgning og om at forberede sig til ansøgning næste år. Op til ansøgningsfristerne i kvote 1 og kvote 2 afholder vi livechat, hvor man hurtigt kan få svar på sine spørgsmål. 

Vi holder oplæg, når du får svar på din ansøgning i slutningen af juli måned. Blandt andet om at få svar, søge ledige pladser og planlægge et sabbatår.

Vi holder også et oplæg til dig, der overvejer at søge ind på en kandidatuddannelse, både som universitetsbachelor og professionsbachelor.

Aktuelt

Live om optagelsen

Den 26. juli fra kl. 00-02 åbner vi live for information om årets optag på Zoom. Der er også mulighed for at stille spørgsmål til vejlederne, som er online med kamera og mikrofon. 

Den 26. juli fra kl. 9-16 kan du stille spørgsmål i vores live chat om fx optagelse, ledige pladser, at takke ja eller nej til et tilbud og mange andre ting, der har med din situation lige nu at gøre. 

Digitalt oplæg

Den 29. juli kl. 10-11 holder vi oplæg: Har du fået svar på optagelse? - Hvad nu?

Her vil vi give et overblik over dine muligheder, hvis du enten ikke har fået plads i år, har fortrudt dit valg eller planlægger at holde sabbatår eller måske vælge noget andet end videregående uddannelse. Du får mulighed for at stille spørgsmål.

Oplægget er uden tilmelding. Du går bare ind i rummet lidt før kl. 10 og deltager.