Artikel

Efter 5. juli kl. 12

Optagelse.dk lukker 5. juli kl. 12.00 for nye ansøgninger til videregående uddannelse.

Læs om, hvad der sker efter 5. juli klokken 12.00, og om hvad du kan gøre, hvis du ønsker at begynde på en videregående uddannelse, men ikke fik søgt inden ansøgningsfristen.

Fold alle afsnit ud

Efter 5. juli: Hold dig orienteret

Efter 5. juli kl. 12.00 kan du på Optagelse.dk se dine ansøgninger og prioriteringsrækkefølge. Du kan dog ikke ændre i prioriteringsrækkefølgen eller slette dine ansøgninger hverken på Optagelse.dk eller ved at henvende dig til uddannelsesstederne.

Hold dig orienteret

Hvis uddannelsesstederne vurderer, at de mangler informationer, der er nødvendige for at kunne behandle din ansøgning, vil de kontakte dig direkte med besked om, hvad du skal gøre.

Det er derfor vigtigt at holde øje med den mailadresse, som du har angivet på Optagelse.dk, da uddannelsesstederne typisk kontakter dig på mail.

Nogle uddannelsessteder kommunikerer også med ansøgere via deres egne portaler, som du har fået log-in til.

Den 26. juli: Du får svar

Den 26. juli får du svar. Du får kun ét svar. 

Enten får du et tilbud om en studieplads, eller også får du et afslagsbrev fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT).

Tilbud om optagelse

Et tilbud om optagelse kommer fra uddannelsesstedet og kan enten være et tilbud om en studieplads eller en standby-plads.

Hvis du får et tilbud om optagelse, så er det fra den højeste prioritet, som du kunne blive optaget på. Hvis du fx får et optagelsestilbud fra din 3. prioritet, så betyder det, at du ikke kunne blive optaget på henholdsvis din 1. og 2. prioritet.

Du hører ikke fra højere eller lavere prioriterede uddannelser.

Afslag

Et afslagsbrev fra KOT betyder, at du ikke er optaget på nogen af de uddannelser, du har søgt. 

Læs mere

Læs om, hvad der sker 26. juli, i artiklen:

Optaget eller ikke optaget

Efter 26. juli: Du skal bekræfte studieplads

Du skal bekræfte, at du ønsker at bruge studiepladsen - ellers mister du den.

Uddannelsesstederne skal have at vide, hvor mange der vil benytte sig af tilbuddet om en studieplads, så de kan tilbyde de ledige studiepladser til ansøgere, der står standby. På den måde bliver alle pladser udnyttet.

Du skal sende dit ja tak til uddannelsen tidligt i august. Den nøjagtige frist og svarprocedure får du oplyst i svaret fra uddannelsesstedet.

Efter 26. juli: Ledige pladser

Hvis ingen af uddannelsesstederne kan tilbyde dig en studieplads, eller hvis ikke du nåede at søge inden fristen, kan du tjekke, om der er en ledig plads på en uddannelse, som du kunne være interesseret i.

Den 26. juli bliver der offentliggjort en liste med uddannelser, der har ledige studiepladser. Disse studiepladser kan du søge, hvis du opfylder adgangskravene.

Læs mere