Professionsbacheloruddannelse

Fødevareteknologi og applikation

Du lærer om den samlede proces fra råvarer til færdigt produkt. Du får erfaring med at producere fødevarer og lærer om fx smag, holdbarhed og næringsværdi.

Fakta

Varighed: 3½ år

Kan læses i: Aarhus

Obligatorisk praktik: Ja

Om uddannelsen

Uddannelsen har fokus på udvikling af velsmagende, sunde og klimavenlige fødevarer og at anvende ny teknologi til at styrke fremtidens fødevareproduktion.

Hvad lærer du?

På uddannelsen lærer du om fødevareproduktion fra råvare til færdigt produkt. Du får viden om smag, konsistens, næringsværdi og fødevaresikkerhed.

Undervejs arbejder du med mikroorganismer, bioteknologi og udvikling af nye produkter. Du lærer også at identificere, analysere og håndtere problemstillinger inden for produktion, kontrol og analyse af fødevarer.

Hvad kan du bruge uddannelsen til?

Som færdiguddannet kan du arbejde som fx kvalitetsleder, produktionsleder eller produktudvikler.

Du kan arbejde med kvalitetskontrol og produktudvikling, hvor du bruger dine kompetencer fra bl.a. kemi, mikrobiologi og bioteknologi.

Du får fag inden for områderne:

  • Fødevareteknologi
  • Fødevarekemi
  • Fødevaremikrobiologi
  • Fysisk kemi
  • Bioteknologi
  • Produktions- og kvalitetsstyring
  • Forsøgsplanlægning, statistik og dataanalyse

I slutningen af 2. semester skal du vælge mellem to studieretninger: 

  • Fødevareproduktion 
  • Fødevarekemi og bioteknologi

På uddannelsen er den teoretiske undervisning tæt koblet til det praktiske arbejde. Du kommer til at arbejde med cases fra virksomheder og i tæt samarbejde med erhvervslivet.

Du kan læse mere om undervisningen, studiemiljø og hverdagen på uddannelsen på uddannelsesstedets egen hjemmeside. 

På 5. semester skal du i praktik i en virksomhed i Danmark eller i udlandet. 

I praktikken afprøver du et arbejdsområde og målretter din uddannelse i forhold til dine karriereplaner.

Fremtidsmuligheder

I tvivl om valg af uddannelse?

Synes du, det er svært at vælge uddannelse? Få hjælp til, hvordan du kommer videre

Adgangskrav og optagelse

Besøg uddannelsen

Oplev studiemiljøet, og mød studerende og undervisere.

Værd at vide

Du kan søge SU under uddannelsen. 

Læs mere: 

Om SU (Statens Uddannelsesstøtte)

Du kan få ekstra støtte under uddannelsen, hvis du fx er ordblind, har en kronisk sygdom, et handicap eller psykiske udfordringer.

Læs mere:

Om muligheder for anden støtte

Du får titlen professionsbachelor i fødevareteknologi og applikation. Uddannelsens engelske titel er Bachelor's Degree Programme in Food Technology and Application.

Kvalifikationsniveau

Uddannelsen er på niveau 6 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1 til 8 og beskriver, hvad du kan forvente at lære.

Læs mere:

Om kvalifikationsniveauer

Love og regler

Tal med en, der kan stille de rigtige spørgsmål

Har du brug for mere end fakta? En samtale med en vejleder kan åbne nye perspektiver.

Kontakt en vejleder

Senest opdateret 30. juni 2025