Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Kandidatuddannelse
Om uddannelsen
På kandidatuddannelsen får du en molekylærbiologisk viden om krydsfeltet mellem fødevareteknologi, ernæring og sundhed. Du får kendskab til styring af innovative processer, og du får viden om forbrugerpræferencer – eksempelvis i forhold til ny teknologi.
Hvad lærer du?
Uddannelsen er tværfaglig og behandler feltet mellem fødevareteknologi, ernæring og sundhed. For bl.a. at forstå kompleksiteten i livstilssygdomme lærer du også om ernæring og fødevarekvalitet i en samfundsmæssig kontekst.
Du vil opnå viden om fordøjelsesapparatets anatomi og human fysiologi, dvs. viden om, hvordan fordøjelsen hos mennesker fungerer. Du vil også lære om molekylær ernæring og fødevareproduktion, om nanoteknologi i fødevareproduktion og om fødevareteknologiske enhedsoperationer.
Hvad kan du bruge uddannelsen til?
Som færdiguddannet vil du have mulighed for at arbejde inden for forskning og udvikling i fødevarevirksomheder og i offentlige institutioner.
Hovedemnerne på studiet omfatter:
- Molekylær ernæring (afhængig af adgangsgrundlag)
- Bioaktive komponenter i fødevarer
- Fødevarevidenskab (afhængig af adgangsgrundlag)
- Fødevarer, forbrugere og innovation
- Avanceret molekylær ernæring
- Fødevare struktur og enzymer
- Fødevarekvalitet og-teknologi
Undervisningen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning med studenteroplæg og diskussion samt kurser og mere selvstændigt projektarbejde.
I forbindelse med speciale og projektarbejde er der mulighed for at blive tilknyttet relevante forskergrupper.
Du kan læse mere om undervisningen, studiemiljø og hverdagen på uddannelsen på uddannelsesstedets egen hjemmeside.
En kandidatuddannelse bygger oven på en bachelor- eller professionsbacheloruddannelse. Her specialiserer du dig inden for et akademisk område.
Læs mere:
This programme is taught in English, allowing both Danish and international applicants to apply.
It is offered at:
Aarhus University
Detailed information about the programme, including entry requirements and the application process, can be found on the websites of the educational institutions offering the programme.
You can find the direct link in the map section below.
Study in Denmark
Learn more about studying in Denmark at:
Study in Denmark
Fremtidsmuligheder
I tvivl om valg af kandidatuddannelse?
Synes du, det er svært at vælge kandidatuddannelse? Få hjælp til, hvordan du kommer videre
Adgangskrav og optagelse
Værd at vide
Du kan få ekstra støtte under uddannelsen, hvis du fx er ordblind, har en kronisk sygdom, et handicap eller psykiske udfordringer.
Læs mere:
Du får titlen cand.scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi. Den engelske betegnelse er Master of Science in Molecular Nutrition and Food Technology.
En kandidatuddannelse bygger oven på en bachelor- eller professionsbacheloruddannelse. Her specialiserer du dig inden for et akademisk område.
Læs mere:
Kandidatuddannelse
Tal med en, der kan stille de rigtige spørgsmål
Har du brug for mere end fakta? En samtale med en vejleder kan åbne nye perspektiver.
Kontakt en vejleder
Senest opdateret 13. august 2025