Foto: Københavns Universitet
Foto: Københavns Universitet
Kandidatuddannelse
Om uddannelsen
Du får viden om de nyeste bæredygtige produktionsmetoder og teknologier. Du lærer også at styre produktionen i en fødevarevirksomhed.
Hvad lærer du?
På Food Science and Technology arbejder du med forarbejdning af fødevarer. Du lærer om produktion af råvarer og om sikkerhed, sundhed og bæredygtighed i forbindelse med fødevareproduktion.
Alt efter hvilken specialisering du vælger, kan du fokusere på specifikke råvarer, processer eller på fx bæredygtighed og grøn omstilling.
Hvad kan du bruge uddannelsen til?
Som færdiguddannet kan du arbejde med den grønne omstilling af fødevareproduktionen, kvalitetsstyring, rådgivning/salg og ledelse – eller med forskning og udvikling af fødevarer.
Du kan vælge mellem følgende specialiseringer:
- Plantebaserede fødevarer
- Mejeriteknologi (mejeriingeniør)
- Ølvidenskab (mulighed for at blive brygmester)
- Individuel specialisering (hvor du kan fokusere på de emner, der netop interesserer dig)
Undervisningen omfatter forelæsninger, seminarer, praktiske og teoretiske øvelser samt projektarbejde. Du arbejder både selvstændigt og i grupper.
Der er i løbet af uddannelsen muligheder for at samarbejde med en fødevarevirksomhed.
Du kan læse mere om undervisningen, studiemiljø og hverdagen på uddannelsen på uddannelsesstedets egen hjemmeside.
Udveksling
Du kan komme på udveksling under uddannelsen.
En kandidatuddannelse bygger oven på en bachelor- eller professionsbacheloruddannelse. Her specialiserer du dig inden for et akademisk område.
Læs mere:
This programme is taught in English, allowing both Danish and international applicants to apply.
It is offered at:
University of Copenhagen
Detailed information about the programme, including entry requirements and the application process, can be found on the websites of the educational institutions offering the programme.
You can find the direct link in the map section below.
Study in Denmark
Learn more about studying in Denmark at:
Study in Denmark
Fremtidsmuligheder
I tvivl om valg af kandidatuddannelse?
Synes du, det er svært at vælge kandidatuddannelse? Få hjælp til, hvordan du kommer videre
Adgangskrav og optagelse
Værd at vide
Du kan få ekstra støtte under uddannelsen, hvis du fx er ordblind, har en kronisk sygdom, et handicap eller psykiske udfordringer.
Læs mere:
Du får titlen cand.tech.al. Den engelske betegnelse er Master of Science in Food Science and Technology.
Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er på niveau 7 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1 til 8 og beskriver, hvad du kan forvente at lære.
Læs mere:
Love og regler
Tal med en, der kan stille de rigtige spørgsmål
Har du brug for mere end fakta? En samtale med en vejleder kan åbne nye perspektiver.
Kontakt en vejleder
Senest opdateret 13. august 2025