Videnscenter artikel

Ny bog giver inspiration til arbejdet med sårbare unge

Med udspring i et projektet "MyWay" for sårbare unge i Randers Kommune har Tine Kolind-Bille og Trude Lindtveit Frøystad udarbejdet en håndbog om, hvordan man som fagprofessionel kan arbejde med at få unge ud af mistrivsel.

MyWay-forløbet er et forløb, der er målrettet alle unge, der er i en eller anden form for mistrivsel, det kan fx være negative tanker eller handlinger. Formålet med forløbet er at hjælpe den unge til at komme ud af mistrivslen ved at få den unge til at øve sig i at mestre udfordringer, de kommer ud for. Det kan være alt fra sociale til praktiske udfordringer.

Metoden i MyWay er baseret på Acceptance and Commitment Therapy og består af en række gruppemøder, psykolog- og mentorsamtaler. Under gruppemøderne møder man andre sårbare unge, og man lære om, hvad der sker i og mellem mennesker. Psykologsamtalerne hjælper med at forstå de mønstre, som man er havnet i og hjælp til at bryde med de ikke hensigtsmæssige mønstre. Mentorsamtalerne støtter i at bevæge sig ud i livet med med den unges ønsker som mål, det kan fx være konkret støtte i forbindelse med fremmøde eller økonomi.

I håndbogen er der en introduktion til metoden og øvelser, som man kan bruge med den unge.

Læs mere om bogen og forfatterne her, hvor du også kan bestille bogen.

Læs om Randers Kommunes MyWay's tilbud til de unge i mistrivsel.