Videnscenter artikel

Analyse: Bliv klogere på hvordan uddannelsessteder kan hjælpe studerende med at få en god uddannelsesstart.

I en ny undersøgelse har EVA identificeret fire typer nye studerende med forskellige sociale behov. Med udgangspunkt i de forskellige typer studerende tilbyder undersøgelsen idéer til at inkludere de studerende i det sociale fællesskab. Et fællesskab der ofte har en afgørende betydning for at fastholde de studerende på uddannelsen.

Undersøgelsen konkluderer, at nye studerende har meget forskellige behov og forventninger til den sociale deltagelse på studiet. 

Den opdeler de studerende i fire typer:

1) Den eftertænksomme studerende

Den første type er ’Den eftertænksomme studerende’, som allerede før studiestarten bekymrer sig om sin sociale deltagelse på studiet.

2) Den sociale netværker

I den anden ende af spektret ses ’Den sociale netværker’. Han eller hun ser frem til at lære sine medstuderende at kende – også i situationer, der ikke er rent faglige.

3) Den faglige netværker

I modsætning til Den sociale netværker så ser Den faglige netværker, primært det sociale fællesskab på studiet, som en indgang til et fagligt netværk. 

4) Initiativtageren 

Den fjerde og sidste type er ’Initiativtageren’, som er kendetegnet ved at være meget udadvendt og ved at have store forventninger til det sociale fællesskab på studiet

I kan læse mere om de forskllige typer af studerende, deres karakteristika, og hvordan man kan støtte deres studiestart ved at følge dette link.