Uddannelsen giver dig kompetencer til at producere og koordinere kommunikations- og markedsføringsprojekter, hvor man anvender lyd- og ikt-baserede medier.
Du får en bred indsigt i brugen af disse medier med særligt vægt på soniske (lydlige) og akustiske forhold.
Opbygning
Professionsbacheloruddannelsen varer 3½ år og består af tre fagområder, specialiseringskurser, et praktikophold på ½ år samt et bachelorprojekt. Praktikperioden ligger på sjette semester og afsluttes med en praktikrapport.
De tre fagområder er:
- Lyd i digitale produktioner: Her lærer du bl.a. om lyddannelse og -optagelse og om håndtering og formidling af lyd.
- Lyddesign i kommunikation og markedsføring: Her beskæftiger du dig bl.a. med branding og sonisk identitet (lydbranding) og har også medieteori, hørelære og auditiv analyse.
- Tværfaglige fag: Projektledelse og økonomi, innovation, erhvervsøkonomi samt virksomhedskommunikation og -ledelse.
Specialiseringskurserne er valgfag, der omhandler fx lyddesign til computerspil, innovativ projektudvikling, musikproduktion og medieproduktion.
Undervisningsform
Undervisningen tilrettelægges som en vekselvirkning mellem forelæsninger, holdundervisning, øvelser, gruppearbejde, præsentationer, opgaveafleveringer og workshops.
Uddannelsessted
Uddannelsen foregår i Haderslev. Den flytter til Kolding i 2022.
Eksamen
Du afslutter medie- og sonokommunikation med et selvstændigt bachelorprojekt.
Uddannelsen giver adgang til titlen professionsbachelor i medie- og sonokommunikation. Den engelske titel er Bachelor in Media and Sonic Communication.