Undervisningen tager bl.a. afsæt i fagdidaktisk teori og praksis og samfundsfaglige undersøgelser og sigter på at give eleverne i folkeskolen samfundsmæssig indsigt og handlekompetence.
Du opnår viden og undervisningskompetence inden for følgende områder:
Demokrati, deltagelse og medbestemmelse som kvalificerer dig til at planlægge og gennemføre undervisning, der giver eleverne demokratisk og politisk dannelse og styrker deres muligheder for selvstændig kritisk stillingtagen.
Globalisering omfatter sammenhænge mellem politiske, økonomiske, kulturelle og sociale udtryk ud fra et globaliseringsperspektiv.
Økonomisk adfærd der kvalificerer dig til at tilrettelægge undervisningsforløb, der styrker elevernes evne til kritisk refleksion over egen økonomisk adfærd i et samfundsmæssigt perspektiv. Du får viden om emner som sammenhænge mellem privat- og nationaløkonomi, markedsmekanismer, økonomiske skoler, bæredygtig udvikling og velfærdsmodeller.
Samfundsfaglig arbejdsmetode giver dig indsigt i projektarbejde som undervisningsform, og du bliver fortrolig med forskellige kvantitative og kvalitative metoder og videnskabsteoretiske teorier.
Undervisningsfaget kan udbydes af professionshøjskoler rundt om i landet.
Eksamen
Undervisningsfaget afsluttes med en prøve. Prøven skal bestå af mindst 2 delprøver, og der gives en samlet karakter.