Ud over det faglige kernestof omfatter undervisningen naturfaglige tankegange og arbejdsmåder og naturfagsdidaktik, som vil give dig en professionel tilgang til at undervise i faget natur/teknik.
Du opnår viden og undervisningskompetence inden for følgende områder:
Naturfagsdidaktik med henblik på natur/teknikundervisning, som gør dig i stand til at udvikle og gennemføre undervisningsforløb, der er afpasset eleverne fagligt og udviklingsmæssigt. Du lærer at anvende forskellige undervisningsressourcer og er fortrolig med teknikker, så du kan evaluere elevernes udbytte af undervisningen.
Naturvidenskabens perspektiver i relation til natur/teknikundervisning , som bl.a. giver dig viden om naturvidenskabernes historie og filosofi, fagets bidrag til almen dannelse og forståelse samt indsigt i emner som handlekompetence og bæredygtighed. Du kan omsætte din viden til undervisningsforløb, der inddrager eleverne i faglige diskussioner af politiske og økonomiske interessekonflikter.
Menneskets samspil med naturen og teknologianvendelse, der bl.a. har fokus på dyr og planters tilpasning i økosystemer og menneskers levevilkår forskellige steder på jorden. Du lærer desuden at undervise i ressourcer, ressourceforbrug og energistrømme med bæredygtighed som perspektiv
Den nære og fjerne omverden , der omhandler emner som naturfaglige fænomener, som eleverne møder i hverdagen, universets opståen og udvikling, grundstoffer og stofkredsløb, levende organismer samt valg af fysiske rammer for undervisningen.
Uddannelsen kan udbydes af professionshøjskoler rundt om i landet.
Eksamen
Undervisningsfaget afsluttes med en prøve. Prøven skal bestå af mindst 2 delprøver, og der gives en samlet karakter.