På den to-årige uddannelse til elinstallatør lærer du at arbejde med installation og drift af systemer inden for stærkstrømsteknik .
Uddannelsen indeholder faglige elementer på i alt 90 ECTS, en praktikperiode på 15 ECTS og afsluttende eksamensprojekt på 15 ECTS.
Der undervises i fagområderne:
Installationer og anlæg: Du lærer om de sikkerhedstekniske og kvalitetsmæssige aspekter af projektering, rådgivning, udførsel og drift af elektriske installationer og anlæg. Du lærer også at implementere intelligente løsninger til bygninger og anlægsdrift med henblik på drifts- og energioptimering samt komfort og sikkerhed. Der er fokus på metoder og materialeanvendelse i forbindelse med elsikkerhed samt strukturering og systemopbygning af intelligente løsninger.
Virksomhedsledelse og projektstyring: Emnerne er projektledelse og entreprisestyring, organisering og ledelse, forretningsforståelse og, kvalitet, sikkerhed og miljø samt kommunikations- og formidlingsteknik. Fokus er på, at du får redskaber til senere at kunne gennemføre projekter, rådgivning samt virksomhedsdrift og -ledelse.
Teknik og dokumentation: Du lærer grundlæggende elektroteknisk teori samt matematik i relation hertil. Du lærer også at bruge digitale værktøjer til projektering, dokumentering og kvalitetssikring af installationer og anlæg. Der er fokus på elektroteknikken og dens betydning for udførslen af elektriske installationer og anlæg samt digitale værktøjers anvendelsesmuligheder og brug i forhold til installationer og anlægsdokumentering.
Undervisningen er for en stor dels vedkommende projektorienteret. Den kan være tilrettelagt i såvel gruppeforløb som individuelle forløb.
Når du har afsluttet uddannelsen, har du mulighed for at søge om autorisation. Den får du ved at gå op til en særlig autorisationsprøve, som bliver afholdt af skolerne.
Uddannelsen foregår i Herning, Odense, Vejle, Næstved, Randers, Esbjerg, Aalborg og København.
Eksamen
Du afslutter uddannelsen med et eksamensprojekt. Hertil hører også en mundtlig fremlæggelse.
Værd at vide
Du har mulighed for at uddanne dig på deltid på akademiuddannelsen i el-installation
Du kan også gå op til en autorisationsprøve, hvis du ønsker at arbejde som autoriseret installatør indenfor el. Har du svendebrev og bestået autorisationsprøven, kan du starte egen virksomhed som elinstallatør.