Diplomuddannelsen i Music Management
Diplomuddannelse

Music Management

På uddannelsen i Music Management får du viden om, hvordan man planlægger og styrer musikalske begivenheder inden for fx pladebranchen og koncertbranchen.

Fakta

Navn:
Music Management
Type:
Diplomuddannelse
Varighed:
2 år på deltid
ECTS:
60
Adgangskrav:
Gymnasial uddannelse med engelsk på B-niveau + 2 års erhvervserfaring
Økonomi:
Deltagerbetaling på ca. 62.500 kr.

Uddannelsen giver dig kvalifikationer til at arbejde på pladeselskaber, bookingbureauer og i kulturhuse. Du får også forudsætninger for at arbejde på spillesteder.

Det er en uddannelse, der henvender sig til dig, der har erfaring med musikbranchen fra fx pladebranchen, spillesteder, booking og medier.

Fold alle afsnit ud

Om uddannelsen

Diplomuddannelsen retter sig mod alle dele af musiklivet, såvel rytmisk som klassisk. Den omfatter en række fag, der er relevante for arbejdet med Music Management.

Du får bl.a. undervisning i dynamisk projektledelse, dialogisk kommunikation og kreativ businessdesign samt i forretningsforståelse, økonomistyring og journalistisk formidling.

Det gælder fag som musikkultur, musikbranchen, musikeksport, økonomi og markedsføring, dialogisk kommunikation, jura og kreativ businessdesign.

Undervisningen er tilrettelagt med undervisning 1-2 dage om ugen suppleret med kursusforløb, gruppeprojekt og studierejser til musikmesser.

Uddannelsen udbydes af Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus i samarbejde med Handelshøjskolen i Aarhus, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Kaospiloterne.

Eksamen

Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med eksamen.

Fagoversigt

Der udbydes følgende fag på uddannelsen:

  • Virksomhedsøkonomi - planlægning og styring
  • Dialogisk kommunikation og personlig træning
  • Musikbranchen, der giver indsigt i alle facetter af musikbranchens forskellige funktioner og virkeområder
  • Kreativ business design, hvor der bl.a. arbejdes med trends og tendenser på det globale marked med speciel fokus på social ansvarlighed og bæredygtig forretningsudvikling
  • Kreativ, dynamisk projektledelse, der handler om projektorganisering, kreativ idéudvikling, projektledelse, netværk og dokumentation
  • Kontrakter og rettigheder i musikproduktion, der giver et grundlæggende kendskab til ophavsret og kontraktret i relation til musikbranchen
  • Musikeksport, der giver indsigt i det internationale samarbejde omkring danske artisters lancering i udlandet

Du afslutter uddannelsen med et afgangsprojekt, der tager udgangspunkt i en praktisk problemstilling inden for dit arbejdsfelt.

Varighed

Diplomuddannelsen hører under åben uddannelse og er tilrettelagt som deltidsuddannelse over 2 år.

Forløbet svarer til 1 års fuldtidsstudium og har et omfang af 60 ECTS.

Du skal afslutte uddannelsen, senest 6 år efter den er påbegyndt.

Optagelse og adgang

For at blive optaget på uddannelsen skal du have en afsluttet gymnasial uddannelse med engelsk på B-niveau.

Derudover skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring - gerne fra musikbranchen eller beslægtede brancher. Det er ikke nødvendigt at kunne spille et instrument, men kærlighed til musik er en betingelse.

Udvælgelsen af studerende foregår via en optagelsesprøve, der består af en skriftlig ansøgning og en workshop med bl.a. gruppeøvelser, udfordringer og et personligt interview. Der er plads til 8 studerende.

En række af fagene udbydes også som enkeltfag.

Økonomi

Der er deltagerbetaling. En hel diplomuddannelse koster ca. 62.500 kr.

Deltagerbetalingen kan variere. Prisen pr. modul afhænger bl.a. af antal ECTS og af undervisningsformen, herunder om undervisningen tilbydes som dag-, aften- eller fjernundervisning. Find information om det aktuelle udbud under Vis hold nederst på siden.

Du kan ikke søge SVU til en diplomuddannelse i Music Management.

Kvalifikationsniveau

Uddannelsen er placeret på niveau 6 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Uddannelsens veje