Kandidatuddannelsen i Kvantitativ biolog og sygdomsmodellering
Kandidatuddannelse

Kvantitativ biologi og sygdomsmodellering

Kandidatuddannelsen foregår på engelsk og giver dig viden om de biologiske aspekter af sundhed og sygdom og om matematisk modellering af biologiske processer.

Fakta

Navn:
Teknisk videnskab (civilingeniør) i kvantitativ biologi og sygdomsmodellering
Andre betegnelser:
Teknisk videnskab (civilingeniør) i Quantitative Biology and Disease Modelling
Varighed:
2 år
Adgangskrav:
Relevant bacheloruddannelse
Økonomi:
SU

Uddannelsen giver dig viden om patologi og behandling af sygdom. Du lærer blandt andet at håndtere store mængder af kvantitative biologiske data for at lave matematiske modeller til forståelse af komplekse sygdomme og deres forebyggelse eller behandling.

Som færdiguddannet civilingeniør vil du have jobmuligheder i bl.a. danske og internationale lægemiddelvirksomheder, på hospitaler og på universiteter.

Fold alle afsnit ud

Om uddannelsen

Uddannelsen bygger videre på din viden fra bacheloruddannelsen omkring matematik og matematisk modellering, farmakologi, biologi og patologi, der er læren om sygdomme og sygdomsprocesser i kroppens organer og væv.

Du undervises i flg. obligatoriske kurser:

  • Molekylær patologi
  • Immunologi
  • Systembiologi
  • Farmaceutisk modellering.

Derudover udvider du dit kendskab til programmering, statistik og avanceret teknologisk modellering.

Via forståelse af biologi gennem en kvantitativ og modellerende tilgang kvalificeres du til at udvikle nye effektive stoffer og fremme forståelsen og behandlingen af ​​multifaktoriske og komplekse sygdomme.

Der er gode muligheder for specialisering i områder, der har din interesse, fx forsøgsdyrvidenskab, immunologi, mikrobiologi, avanceret programmering og modellering. Du vil også kunne indgå i forskergrupper, der arbejder med fx cancerimmunologi, fedme eller diabetes.

Undervisningen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning, laboratorie- og projektarbejde. Al undervisning foregår på engelsk. Der er mulighed for studieophold i udlandet.

Du afslutter kandidatuddannelsen med et speciale, der typisk varer ½ år. Kandidatuddannelsen giver den akademiske titel cand.polyt.

Adgangskrav

For at blive optaget på kandidatuddannelsen skal du have en relevant bacheloruddannelse.

Se adgangskravene under Om uddannelsen på det enkelte universitet.

Om uddannelsen på det enkelte universitet

Uddannelsen foregår i Lyngby ved København.

Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

DTU udbyder kvantitativ biologi og sygdomsmodellering som en 2-årig kandidatuddannelse.

Du kan læse mere om kandidatuddannelsen i uddannelsesstedets studieguide.

Læs eventult om studiestrukturen i artiklen om Danmarks Tekniske Universitet.

Adgangskrav
For at blive optaget på kandidatuddannelsen skal du have en relevant bacheloruddannelse. Følgende bacheloruddannelse fra DTU giver adgang til uddannelsen:

  • Kvantitativ biologi og sygdomsmodellering

Du skal desuden have engelskkundskaber svarende til minimum engelsk B. Vær opmærksom på, at der fra 2020 kan være minimumskrav til karaktergennemsnittet i engelsk. Se mere på uddannelsesstedets hjemmeside.

Har du en anden tilsvarende relevant bacheloruddannelse, kan du se dine muligheder for optagelse på uddannelsesstedets hjemmeside.

Optagelse på kandidatuddannelsen sker via universiteternes fælles ansøgningsportal. Læs mere om ansøgningsfrist og optagelse på www.dtu.dk.

Økonomi

Du kan søge SU under uddannelsen.

Kvalifikationsniveau

Uddannelsen er placeret på niveau 7 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen.

Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående uddannelser.

Fremtidsmuligheder

Som færdiguddannet civilingeniør vil du have jobmuligheder i lægemiddelvirksomheder, på hospitaler, universiteter og andre steder, hvor der genereres biologiske data.  Her vil du som eksempelvis tværfaglig projektleder kunne arbejde med forskellige faser af lægemiddeludvikling, herunder grundforskning og udvikling af bl.a. præklinisk forskning i dyre- og cellemodeller.

Læs mere om arbejdsområder og typer af job inden for ingeniørarbejde og naturvidenskabeligt arbejde.

Du kan komme til at arbejde som forsker ved bl.a. at søge en ph.d.-uddannelse inden for dit område.

Uddannelsessteder

På uddannelsesstedernes hjemmesider kan du finde mere information