Uddannelsen giver dig et godt kendskab til koordinering af sundhedsfremmende tiltag, og du lærer om forskellige strategier med henblik på at udvikle sundhedsfremmende levevilkår i forskellige sammenhænge, fx i børnehaver, familier, boligområder, arbejdspladser mv.
Du lærer også at samarbejde med andre faggrupper og kan identificere og videreudvikle positive sundhedsressourcer hos forskellige grupper af mennesker i forskellige miljøer. Der arbejdes ud fra et dynamisk sundhedsbegreb, hvor krop, psyke og miljø hænger sammen.
Indhold
- På første del af kandidatdelen får du undervisning i de miljø- og velfærdsbetingede vilkår, der danner rammen om folkesundhed og sundhedsadfærd. Du får også indsigt i sundhedsopfattelser og risikooplevelser i hverdagslivet
- På anden del af kandidatdelen arbejder du med sundhedspolitiske processer, værktøjer og strategier – fra lokalt til et internationalt niveau. Du får også indsigt i de vilkår og metoder, der eksisterer for at udvikle sundhedsstrategier inden for forskellige sektorer, kulturer samt organisationer.
Faget sundhedsfremme og sundhedsstrategier læses sammen med et andet fag, men udgør den primære del af uddannelsen.
Undervisningsform
Undervisningen veksler mellem holdundervisning, forelæsninger og projektarbejde, herunder gruppearbejde.
Du afslutter kandidatuddannelsen med et speciale, der typisk varer ½ år.
Titel
Kandidatuddannelsen giver den akademiske titel cand.san.