Uddannelsen handler om, hvordan sammensætningen af menneskers kost påvirker sundhed og sygdom, både for den enkelte, men også i et samfundsmæssigt perspektiv.
Indhold
På uddannelsen får du indgående kendskab til bl.a. følgende områder:
- Ernæringsvidenskabens principper, metoder og redskaber
- Ernæringsfysiologi, herunder menneskets omsætning af energi og mikro- og makronæringsstoffer og kostens betydning i livets faser
- Ernæringens indvirkning på sundhed og sygdom, fx overvægt, type 2-diabetes, underernæring og vitaminmangel
- Ernæringsepidemiologi: evidens fra forskellige typer ernæringsstudier
- Ernæringens betydning for børn og unge i vækst samt for ældre
Du undervises i bl.a. ernæringsfysiologi, ernæringsepidemiologi, metoder til planlægning og udføring af ernæringsstudier samt laboratoriemetoder i ernæring. Desuden kan du tilvælge fag som fx folkesundhed, fysisk aktivitet og ernæring, ulandsernæring, børne- og ældreernæring og statistiske metoder i ernæring.
I praktiske øvelser lærer du både at foretage relevante målinger samt vurdere næringsstofindtag og energibehov. I teoretiske øvelser lærer du at læse artikler, analysere resultater og uddrage hovedkonklusioner.
Udlandsophold
Der er mulighed for studieophold i udlandet, eller du kan følge relevante valgfrie kurser udbudt andre steder på KU eller på andre universiteter.
Undervisningsform
Undervisningen veksler mellem forelæsninger og øvelser samt seminarer og problemorienteret projektarbejde i grupper. Al undervisning foregår på engelsk. I uddannelsen indgår et virksomhedsprojekt.
Du afslutter kandidatuddannelsen afsluttes med et speciale, der varer ca. 6½ mdr.
Titel
Kandidatuddannelsen giver den akademiske titel cand.scient. Uddannelsens engelske titel er Master of Science (MSc) in Human Nutrition.