Kandidatuddannelsen i fødevareinnovation og sundhed giver dig redskaber til at udvikle, tilberede og rådgive om sund, bæredygtig og velsmagende mad. Du kommer til at beskæftige dig med mad, ernæring og sundhed i både teori og praksis.
Indhold
Helt konkret lærer du om fødevaresikkerhed, betydningen af råvarekvalitet, bioaktive komponenter og ernæring. Du får viden om kostens generelle betydning for folkesundheden samt en videnskabelig vinkel på gastronomien, der bl.a. handler om, hvordan smag og konsistens bliver påvirket af den måde, vi tilbereder maden på.
Du lærer om de menneskelige sanser og om psykologien bag forbrugeres adfærd, så du kan bidrage til at få befolkningen til at spise mere sundt og bæredygtigt uden at gå på kompromis med velsmagen. Du bliver også i stand til at gennemføre både kvalitative og kvantitative forbrugerstudier.
Produktudvikling og entreprenørskab er en vigtig del af uddannelsen, herunder at arbejde innovativt med en fødevare – lige fra at nytænke en ingrediens til at sælge en produktidé eller et koncept til en virksomhed.
Udlandsophold
Du har mulighed for at tage et udlandsophold i løbet af uddannelsen.
Undervisningsform
Undervisningen veksler mellem forelæsninger, øvelser, projektopgaver og ekskursioner. Der er mulighed for at samarbejde med industrien eller offentlige organisationer under uddannelsen.
Al undervisning foregår på engelsk.
Du afslutter kandidatuddannelsen med et speciale, der typisk varer et semester.
Titel
Kandidatuddannelsen giver den akademiske titel cand.scient. Uddannelsens engelske titel er Master of Science (MSc) in Food Innovation and Health.