Uddannelsen bringer fysikken i anvendelse og handler om at udvikle nye teknologier, metoder og teknikker, som kan bruges inden for forskning eller til udvikling af nye højteknologiske produkter.
Indhold
Du kan fx arbejde med udvikling af nye sensorer og måleprincipper, som kan anvendes til fx måling af partikelstørrelse og -antal i maskinolie for at forhindre vindmøllehavari. Eller du kan arbejde med måling af sundhedsskadelige stoffer og mikrober i materialer, der kan anvendes i udviklingen af fx mere effektive solceller.
Derudover kan du fx arbejde med fremstilling af nanostrukturerede overflader (til fx hospitalsudstyr) og energikonverterende materialer (fx tøj, som genererer elektricitet) eller udvikling af nye måleprincipper til bestemmelse af vand eller urenheder i olie.
Endelig kan du også arbejde med matematisk modellering og simulering af fysiske og tekniske systemer, hvor man udvikler en såkaldt digital tvilling af et system og kan udføre test og optimering uden gentagne gange at skulle udføre omkostningsfulde op- og ombygninger af et fysisk system.
Ud over en grundig indføring i matematiske metoder og værktøjer til at lave beregninger, simuleringer og modeller får du indsigt i en bred vifte af fysikemner bl.a. mekanik, termodynamik, elektromagnetisme, optik, akustik, kvantefysik, materialefysik og nanoteknologi.
Dertil kommer viden om ingeniørfaglige emner som digital og analog elektronik, signalbehandling, programmering, måleteknik, sensorer og fremstilling af nanostrukturer.
Undervisningsform
Undervisningen veksler mellem holdundervisning, praktiske øvelser og eksperimentelt projektarbejde. Der er også mulighed for at samarbejde med virksomheder eller forskergrupper om konkrete projekter.
Du afslutter bacheloruddannelsen med et bachelorprojekt.
Titel
Bacheloruddannelsen giver den akademiske titel BSc.