Historievidenskaben fokuserer på mennesket og samfundets udvikling gennem tiderne. Det handler om at få overblik over en historisk periode og om at sætte begivenheder og personer ind i deres rette sammenhæng for at give en forståelse og et billede af fortiden.
Indhold
På bacheloruddannelsen undersøger du fortiden ud fra bl.a. de kilder, der er blevet bevaret for eftertiden. Du får samtidig indføring i kildekritik, så du kan forholde dig kritisk til de kilder, du har til et historisk emne. Kilderne kan fx være artikler, lovtekster, breve eller digte, men det kan også være billeder, monumenter, film eller tv-udsendelser.
Desuden får du indsigt i historisk metode og historisk samfundsanalyse og kulturanalyse, lige som du lærer om historieformidling og formidlingsteori.
Da det ikke er muligt at lære om alle områder af verdenshistorien, vælger du de områder, du har interesse for. Der er dog krav til, hvor meget undervisning du skal have i ældre og nyere historie.
Forskelle på uddannelsesstederne
Uddannelsen varierer på de forskellige universiteter, og du har mulighed for at specialisere dig inden for forskellige områder af faget.
Områder, du kan beskæftige dig med, kan fx være:
- Danmarkshistorie
- Globalhistorie
- Antikken
- Moderne tid
- Økonomisk historie
- Politisk historie
- Militærhistorie
Undervisningsform
Undervisningen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning med studenteroplæg og diskussion og mere selvstændigt projektarbejde, der ofte er gruppebaseret.
Du afslutter bacheloruddannelsen med et bachelorprojekt.
Titel
Uddannelsen giver den akademiske titel BA. På Roskilde Universitet afhænger titlen af dit individuelle studieforløb.