Kursus

Netværk - konfiguration

Efter kurset kan deltageren opsætte og konfigurere netværk. Søgeord: Netværk, konfiguration, konfigurere, IP-netværk, Router, Switch, fejlretning, subnetting, DHCP, OSI-model

Fakta

Navn:
Netværk - konfiguration
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 128 - 192 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2856
Fagkode:
48954-

-

Målgruppe

Uddannelsen retter sig mod personer med en elektrikeruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for kompetencer inden for konfiguration af netværk.Kurset forudsætter forudgående gennemførelse af 48953 "Netværk - grundlæggende" eller tilsvarende kompetencer.

Mål

Efter kurset kan deltageren opsætte og konfigurere netværk. Det betyder: Deltageren har kendskab til de forskellige lag i OSI-modellen, samt til de forskellige komponenter og deres roller i et netværk. Heri indgår DNS- og DHCP-servere (Dynamic Host Configuration Protocol), routere og router protokoller.Deltageren arbejder med access devices (PC'er, printere), switch og routere.Deltageren opdeler et IP-netværk i flere netværk (subnetting).Deltageren konfigurerer DHCP server, switch og router og opsætter routede netværk.Deltageren foretager netværksfejlfinding. Deltageren vejleder kunden om sikkerhedsopsætning før opkobling til internettet, så virusangreb, hackerangreb, spam og spyware kan forebygges. 

Varighed

3 dage

Eksamen

Uddannelsesinstitutionen udsteder et uddannelsesbevis til deltagere, der har nået det fastsatte mål med arbejdsmarkedsuddannelsen.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.