Kursus

Reparation & fejlfinding på undervogn & affjedring

Deltageren kan på baggrund af fabrikantens forskrifter kontrollere, fejlfinde og justere undervognen og affjedringen, herunderkalibrering af rat vinkel sensor og udføre slutkontrol på køretøjer med selvkørende egenskaber.

Fakta

Navn:
Reparation & fejlfinding på undervogn & affjedring
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
2,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 126 - 188 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2276
Fagkode:
49497-

-

Målgruppe

Uddannelsesmålet retter sig primært mod personer, der arbejder med service og reparationer af person og varebiler.

Mål

Deltageren kan på baggrund af fabrikantens forskrifter kontrollere, fejlfinde og justere undervognen og affjedringen. Deltageren kan ud fra viden om styretøjsgeometridata og lovkrav vurdere funktionalitet og tilstand af styretøj, affjedring og undervogn samt kontrollere de enkelte komponenter i opbygningen. Deltageren kan udskifte og kalibrere komponenter på køretøjets styretøj og undervogn, herunder dæk, fælge og sensorer. Deltageren kan udføre kalibrering af rat vinkel sensor og udføre slutkontrol på køretøjer med selvkørende egenskaber. Deltageren opnår kendskab til konstruktionsmæssige varianter af styretøj og undervogn fx multilink, 4 linker og passiv medstyrende bagaksler.

Varighed

2,0 dage

Økonomi

AMU-kurser koster normalt mellem 124 og 186 kr. pr. dag i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen kan desuden afhænge af din uddannelsesbaggrund, og den kan bortfalde i en række tilfælde, se Økonomi under AMU.

Det enkelte uddannelsessted kan oplyse mere om de økonomiske vilkår under en AMU-uddannelse.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne. Søger du VEU-godtgørelse, må undervisningen ikke være tilrettelagt som fjernundervisning.