Kursus

Karrosseriteknik ifm. aircondition og klimaanlæg

Deltageren opnår kompetencer til at foretage af- og på montering af komponenter ved klima- og airconditionanlæg i forbindelse med skades reparation på køretøjer. Deltageren kan tømme og påfylde klima- og aircondionanlæg samt fejlfinde defekter på klima eller aircondition systemet. Deltageren kan efter kurset redegøre for forskellen på kølemidlerne R134 og R1234yf.

Fakta

Navn:
Karrosseriteknik ifm. aircondition og klimaanlæg
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
1,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 128 - 192 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2743
Fagkode:
48673-

-

Målgruppe

Uddannelsen retter sig primært mod personer, der beskæftiger sig med eller søger beskæftigelse med reparation af autoskader.

Mål

Deltageren får en gennemgående forståelse for og kan foretage af- og på montering af komponenter ved klima- og airconditionanlæg i forbindelse med skadesreparation på køretøjer. Endvidere gennemgås arbejdsforhold og reparationsprocedurer, og deltageren kan afdække og vælge, hvilke der har relevans for den aktuelle reparation/udskiftning af komponenter. Deltageren kan ud fra fabrikantens anvisninger tømme og påfylde klima- og airconditionanlæg samt fejlfinde defekter på klima- og airconditionsystemet. Der vil være fokus på arbejde med kølemidlerne R134 og R1234yf.

Varighed

1,0 dage

Eksamen

Der udstedes uddannelsesbevis til de deltagere, der efter underviserens vurdering har gennemført uddannelsen med tilfredsstillende resultat og erhvervet de kvalifikationer, som er indeholdt i målformuleringen.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.