Kursus

Switch Mode Power Supply: teknikker og teknologier

Deltageren kan, gennem måling på strøm- og spændingsforløb, kontrollere de funktioner i switch mode power supplies (SMPS) af henholdsvis Feed-forward og Step-down typen og kan i den forbindelse anvende opnået viden om SMPS, og herunder blokfunktioner som Switch, driver, føler, reference, comparator og strømbegrænser samt forskellene på pulsbredde- og frekvensmodulation.

Fakta

Navn:
Switch Mode Power Supply: teknikker og teknologier
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 128 - 192 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2252
Fagkode:
43773-

-

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til faglærte inden for elektronikområdet, eks. elektronikfagteknikere, radio-tv-fagteknikere og andre inden for AMU målgruppen med tilsvarende kvalifikationer, der skal eller ønsker at arbejde med reparationsarbejde på switch mode power supplies. Det anbefales, at deltageren inden kursusstart har et grundlæggende kendskab til forstærkerteknik, transducere samt analoge power supplies teknikker og principper.

Mål

Deltageren kan, gennem måling på strøm- og spændingsforløb, kontrollere de enkelte funktioner i en switch mode power supply af henholdsvis Feed-forward og Step-down typen. Deltageren kan i den forbindelse anvende sin opnåede viden om switch mode power supplies byggende på koblingstyperne Feed-forward og Step-down med tilhørende blok-funktioner som ensretter og filter, Switch (transistor), transformator, driver, føler, reference, comparator og strømbegrænser samt forskellene på pulsbredde- og frekvensmodulation. Deltageren kan endvidere beregne på virkningsgraden i en switch mode power supply.

Varighed

3,0 dage

Eksamen

Der udstedes uddannelsesbevis til de deltagere, som efter underviserens vurdering har gennemført uddannelsen med tilfredsstillende resultat og erhvervet de kvalifikationer, der er indeholdt i målformuleringen.

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde. Se Økonomi under AMU.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.