Kursus

Råvareanalyse og udnyttelse af råvarer

Efter endt uddannelse har deltageren: Viden om mælk som råvarer og vigtigheden af mælkens kvalitet i kæden fra landmand til mejeri. Kendskab til sensorisk bedømmelse og deltageren vil være i stand til at identificere relevante smagsfejl i mælken. Viden om analysemetoder af råvarer inden for mejerindustrien samt kendskab til vigtigheden af de korrekte metoder og kalibrering af måleudstyr Kendskab til, hvordan man mest optimalt kan udnytte forskellige råvarer og derigennem optimere forskellige mejeriprodukter på den bedst mulige måde fx via tilsætninger eller filtreringsprocesser.

Fakta

Navn:
Råvareanalyse og udnyttelse af råvarer
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3,0
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2646
Fagkode:
49768-

-

Målgruppe

Amu-uddannelsen retter sig mod faglærte og ufaglærte medarbejdere, som arbejder med produktion af mejeriprodukter i mejeriindustrien eller som ønsker at komme til at arbejde inden for området.

Mål

Deltageren skal have viden om basale metoder og normer inden for fagområdet. Deltageren skal kunne udføre praktiske arbejdsopgaver inden for faget og tage ansvar for afgrænsede arbejdsprocesser

Varighed

3,0

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.