Kursus

Grundlæggende Mejerihygiejne

Deltageren opnår kompetencer til at varetage fremstillingen eller pakningen af mejeriprodukter, under opretholdelse af en høj hygiejnisk standard på mejeriet. Deltageren kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af mejeriprodukter. Deltageren lærer at undgå mikrobiologisk forurening af mejeriprodukter under arbejdet med fremstilling og pakning af disse.Deltageren vil lærer et mejerifaglig sprog og kan derved indgå aktivt i dialogen omkring opretholdelsen af høj hygiejne og god kvalitet. Deltageren vil få et indblik i hvordan egenkontrol er opbygget med udgangspunkt i en HACCP plan og branchekoder fra mejeriindustrien. Deltageren vil lærer om GMP-PRP-OPRP-CCP og hvordan disse er indarbejdet i virksomhedens egenkontrol system ved en HACCP risikoanalyse.

Fakta

Navn:
Grundlæggende Mejerihygiejne
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
Kursets varighed er en dag.
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2646
Fagkode:
49937-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod medarbejdere, der er nye i mejeriindustrien, eller personer der måtte ønske at arbejde inden for dette jobområde.

Mål

Deltageren opnår kompetencer til at varetage fremstillingen eller pakningen af mejeriprodukter, under opretholdelse af en høj hygiejnisk standard på mejeriet. Deltageren kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af mejeriprodukter. Deltageren lærer at undgå mikrobiologisk forurening af mejeriprodukter under arbejdet med fremstilling og pakning af disse.Deltageren vil lærer et mejerifaglig sprog og kan derved indgå aktivt i dialogen omkring opretholdelsen af høj hygiejne og god kvalitet. Deltageren vil få et indblik i hvordan egenkontrol er opbygget med udgangspunkt i en HACCP plan og branchekoder fra mejeriindustrien. Deltageren vil lærer om GMP-PRP-OPRP-CCP og hvordan disse er indarbejdet i virksomhedens egenkontrol system ved en HACCP risikoanalyse.

Varighed

Kursets varighed er en dag.

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.