Kursus

CIP inden for mejeriindustrien

Inden for CIP arbejdes der med rengøringsbakteriologi, anlægsforståelse samt kontrol af anlæg. Kvaliteten af rengøringsprocessen i mejeriproduktionen er en kernekompetence og er af vital betydning for produkterne.

Fakta

Navn:
CIP inden for mejeriindustrien
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
3 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2646
Fagkode:
45470-

Målgruppe

Uddannelsesmålet retter sig mod personer, der arbejder inden for mejeriindustrien samt andre jobområder, hvor der anvendes CIP.

Mål

Deltageren kan foretage løbende kontrol af data vedrørende omkostninger (vand, energi), hygiejnekvalitet samt miljø. Deltageren har viden om CIP rengøringsbakteriologi, CIP anlægsforståelse, kontrol af CIP-anlæg samt kan anvende og styre CIP-parametre. Deltageren har viden og forståelse for, at rengøringsprocessen er vital for produktion og pakning af mejeriprodukter. Deltageren kender til biofilms livsbetingelser, formeringshastighed, næringskrav mm., råvarekvalitet, mellemrengøring og mikrofiltrering.

Varighed

3 dage

Prøve

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.

Kvalifikationsniveau

Kurserne er placeret på niveau 4 i den danske kvalifikationsramme for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveau for voksenuddannelser