Kursus

Salt- og røgmetoder for kødprodukter

Du lærer at gøre kød klar til matinering, saltning eller lign., at håndtere knive og forskellige teknikker til konservering. Du lærer desuden at genkende grundsmage og vurdere forskellige konserveringsmetoder.

Fakta

Navn:
Salt- og røgmetoder for kødprodukter
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
5 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2799
Fagkode:
49979-

-

Målgruppe

Kurset henvender sig til medarbejdere, der arbejder med fødevarefremstilling og ønsker at opnå specifikke kompetencer i forhold til forædling og kvalitetsbedømmelse af kød.

Mål

Du opnår viden, som dig i stand til: - At følge gældende forskrifter for sikkerhed og ergonomi ved opgaver inden for forædling - At opretholde fødevaresikkerhed i arbejdet med kødprodukter herunder undgå spredning af sundhedsfarlige bakterier - At efterleve gældende forskrifter for personlig og produktionsmæssig hygiejne - At beregne basale kalkulationer på aktuelle produkter herunder beregning af svind - At vurdere forskellige konserveringsmetoders indflydelse på kødets smag og konsistens- At genkende grundsmage På baggrund af den opnåede viden opnår du færdigheder i:- Detailudskæring af kødstykker- Klargøring af kødstykker til marinering, saltning eller lign.- At håndtere knive og andre værktøjer korrekt og sikkerhedsmæssigt ansvarligt- At arbejde med forskellige teknikker til konservering af kød, herunder saltning, tørring, røgning, frysning og varmebehandling - At sammensætte grundsmage for at opnå umami

Varighed

5 dage

Prøve

Der er en mundtlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.