Kurset henvender sig til medarbejdere, der arbejder med fødevarefremstilling og ønsker at opnå specifikke kompetencer i forhold til forædling og kvalitetsbedømmelse af kød.
Salt- og røgmetoder for kødprodukter
Fakta
- Navn:
- Salt- og røgmetoder for kødprodukter
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 5 dage
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2799
- Fagkode:
- 49979-
-
Mål
Du opnår viden, som dig i stand til: - At følge gældende forskrifter for sikkerhed og ergonomi ved opgaver inden for forædling - At opretholde fødevaresikkerhed i arbejdet med kødprodukter herunder undgå spredning af sundhedsfarlige bakterier - At efterleve gældende forskrifter for personlig og produktionsmæssig hygiejne - At beregne basale kalkulationer på aktuelle produkter herunder beregning af svind - At vurdere forskellige konserveringsmetoders indflydelse på kødets smag og konsistens- At genkende grundsmage På baggrund af den opnåede viden opnår du færdigheder i:- Detailudskæring af kødstykker- Klargøring af kødstykker til marinering, saltning eller lign.- At håndtere knive og andre værktøjer korrekt og sikkerhedsmæssigt ansvarligt- At arbejde med forskellige teknikker til konservering af kød, herunder saltning, tørring, røgning, frysning og varmebehandling - At sammensætte grundsmage for at opnå umami