Kursus

Detailudskæring af delstykker af kød

Du lærer at kende de forskellige delstykkers anvendelse, kvalitetsbedømme kød og udøve egenkontrol. Desuden vil du lære at håndtere knive og andre værktøjer korrekt samt detailudskære og tilberede forskellige delstykker.

Fakta

Navn:
Detailudskæring af delstykker af kød
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
4 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2799
Fagkode:
49971-

-

Målgruppe

Kurset henvender sig til medarbejdere, der arbejder med fødevarefremstilling og ønsker at opnå specifikke kompetencer i forhold til detailudskæring og kvalitetsbedømmelse af kød.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At kende de forskellige delstykkers anvendelse - At efterleve gældende hygiejne forskrifter- At kende forskellige dyrearters alder og race- At kvalitetsbedømme kød- At genkende de forskellige dele af dyret- At udøve egenkontrolPå baggrund af den opnåede viden opnår du færdigheder i: - At håndtere knive og andre værktøjer korrekt og sikkerhedsmæssigt ansvarligt - At kvalitetsbedømme kød på spisekvalitet- At detailudskære udvalgte delstykker af kød fagligt og kvalitetsmæssigt korrekt- At tilberede forskellige udskæringer korrekt

Varighed

4 dage

Prøve

Der er en mundtlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.